Spektakularna Mass Effect Andromeda stiže 21. ožujka

Igrači, pripremite se za spektakl!

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.02.2017. / 14:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prema tvrdnjama glavnog dizajnera, Iana Fraziera, Mass Effect: Andromeda mogla bi biti duža od Mass Effect 3 naslova. Frazier je također otkrio da će nadolazeći RPG blockbuster biti poprilično "prijateljski" nastrojen prema igračima koji do sada nisu bili u mogućnosti igrati bilo koji dio ove franšize.

Mass Effect: Andromeda nije službeno nastavak, tj. nije Mass Effect: 4, a ekipa iz Biowarea, koja stoji iza ove fenomalne igre, najavila je poprilično velike promjene. Primjerice, kraj iz ME3 trebao je dosta utjecati na sljedeći nastavak koji je trebao izaći, no odlučeno je da se on ignorira kako bi se mogla napraviti u potpunosti nova priča. Razvojni tim je to objasnio tako što vijesti o onome što se dogodilo u prošlom dijelu nisu još stigle do Andromeda galaksije.

Također, neće biti još jedne stvari po kojoj je ova franšiza bila poznata, a to je njihov čuveni Paragon/Renegade sustav. Ovo neće biti jedine velike promjene koje fanovi mogu očekivati kada Andromeda sljedeći mjesec izađe za PC i konzole jer bi igra navodno trebala biti dosta duža od ME3 naslova.

Bioware je obećao da će ME: Andromeda imati dosta misija sa strane, koje će imati smisla jer, kako oni tvrde, dok su radili na ovoj epskoj svemirskoj avanturi, "uzeli su" malo savjeta od RPG-ova kao što je The Witcher 3: Wild Hunt.

Ono što će definitivno izdvojiti ovaj ME od ostalih naslova iz serijala je to što će biti skroz prijateljski nastrojen prema novim igračima, drugim riječima, uopće nema veze ako niste igrali neki od prethodnih dijelova jer je ovaj sam po sebi nov. Iz Biowarea su možda čak i odlično postupili s ovim potezom jer mnogi novi igrači neće htjeti igrati prošle dijelove, a ako bi išli s povezivanjem priče, mnogi ne bi znali što se događa i vjerojatno bi ubrzo odustali od igre.

Ipak, Bioware do sada nijednom nije pogrešio pa vjerujemo da će Mass Effect: Andromeda biti još jedan u nizu pogodaka ove kompanije, no za to ćemo ipak morati pričekati 21 ožujak.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti