Split postaje centar svijeta za razmjenu iskustava o zelenoj tranziciji

U sklopu konferencije, na kojoj se očekuje više od 1000 posjetitelja, održat će se i Startup Challenge za tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja u području održivog razvoja.

Martina Čizmić | 24.05.2023. / 08:53

Organizatori Green Future konferencije (Foto: Milan Šabić)

Sljedećeg tjedna, u splitskom HNK će se održati Green Future konferencija koja će okupiti poslovne ljude, znanstvenike i javne službenike iz cijeloga svijeta kako bi razmijenili iskustva o zelenoj tranziciji.

Među više od 40 govornika, ističu se bivša austrijska i aktualna hrvatska ministrica turizma, čelni ljudi banaka, marketinški stručnjaci koji su radili za Facebook i Google, splitski gradonačelnik, ali i predstavnici Glova, Candele te brojnih međunarodnih tvrtki.

Split je bio očit izbor za održavanje konferencije zbog svih komparativnih prednosti koje ovaj grad ima i činjenice kako događaja ovakvog opsega zaista nedostaje, poručio je Marijan Čipčić, jedan od organizatora konferencije.

Predstavnici tech-tvrtki, javnog sektora, aktivisti, znanstvenici i poslovni ljudi, 1. i 2. lipnja u splitskom HNK će govoriti o temama koje su relevantne svim dionicima društva, poručio je okupljenim novinarima suorganizator konferencije Tomislav Buljubašić.

Fokusirani smo na rješenja koja su već implementirana i koja naše tvrtke, gradovi i ostali segmenti društva odmah mogu primijeniti u praksi, ali želimo pokazati i vrhunske ideje hrvatskih tvrtki kako bi i svijet mogao nešto naučiti od nas, istaknuo je

Grad Split je pripremio Smart city expo, koji će, za vrijeme trajanja konferencije, biti postavljen ispred HNK.

To će biti prilika da približimo sugrađanima usluge koje gradske tvrtke nude, a koje su rezultat digitalizacije koju smo proveli posljednjih godina. Posebno mislim na Smart city app, koja je naš proizvod i može poslužiti drugim gradovima čiji će predstavnici biti na konferenciji, rekla je Antonija Eremut Erceg, pročelnica Službe za razvoj grada Splita.

Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita i Ivana Vladović, direktorica TZ Splitsko-dalmatinske županije, istaknule su GFC kao primjer događaja kojih bi u gradu trebalo biti više, a zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Stipe Čogelja naglasio je kako je Županija sa zadovoljstvom podržala ovaj projekt:

Ovaj projekt simbolizira i naša nastojanja za digitalizacijom te očuvanjem okoliša, na kojima radimo godinama i veselim se vidjeti primjere dobre prakse iz svijeta, ali i prezentirati našim inozemnim kolegama neka od naših rješenja.

Dodajmo kako će se u sklopu konferencije, na kojoj se očekuje više od 1000 posjetitelja, održati i Startup Challenge za tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja u području održivog razvoja. Predstavnicima deset startupa biti će omogućeno predstavljanje eko-ideje žiriju, a uz nagrade i stručne savjete, pruža im se mogućnost umrežavanja s titanima industrije i investitorima.

Sve informacije o govornicima i kupnji ulaznica možete pronaći na službenoj web stranici, kao i na društvenim mrežama konferencije.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti