Planetarno popularni Spotify i službeno postaje dostupan u Hrvatskoj!

Uz Hrvatsku, Spotify je od danas dostupan i na tržištu Moldavije, Kazakhstana, Bjelorusije, Rusije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova, Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Martina Čizmić | 14.07.2020. / 22:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na zadovoljstvo brojnih zaljubljenika u glazbu, svjetski poznati audio streaming servis Spotify napokon je dostupan i u Hrvatskoj. Kako su prilikom službenog predstavljanja istaknuli, Spotify će u Hrvatskoj ponuditi najbolje iskustvo slušanja domaće i internacionalne glazbe s preko 50 milijuna pjesama i milijun podcasta. Usluga Spotify dostupna je besplatno ili s nadogradnjom na Spotify Premium, uslugu pretplate koja korisnicima omogućava uživanje u glazbi bez prekidanja oglasima.

Uz Hrvatsku, Spotify je danas lansiran na još 12 novih tržišta uključujući Moldaviju, Kazakhstan, Bjelorusiju, Rusiju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Kosovo, Crnu Goru, Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

Daniel Ek, CEO Spotifya (Foto: AFP) Spotify pokrenuo projekt pomoći glazbenicima u jeku pandemije

Današnje lansiranje otvara bezbroj mogućnosti za gotovo 250 milijuna obožavatelja koji će na Spotifyu moći otkrivati najnoviju glazbu i podcaste iz cijelog svijeta, a glazbenici iz regije moći će dosegnuti veći broj slušatelja i publiku koja je sve povezanija na globalnom nivou, rekla je Federica Tremolada, generalna direktorica za Spotify za Južnu i Istočnu Europu te dodala: Pokretanje na ovih 13 tržišta predstavlja važan trenutak na Spotifyjevom putovanju, osobito zato što nam se pridružuju fanovi i autori na velikim i rastućim glazbenim tržištima poput Hrvatske, gdje streaming raste i gdje vidimo veliku priliku za Spotify.

Kako ističu, Spotify stiže u Hrvatsku s više od 50 milijuna pjesama, 1 milijun podcasta i preko 4 milijarde playlista koje nude najaktualniju hrvatsku i internacionalnu glazbu, najbolje glazbene preporuke, svakodnevno otkrivanje nove glazbe i slobodu reprodukcije na širokom rasponu uređaja kao i integraciju aplikacije s Instagramom, Facebookom, Samsungom, Android TV-om s Google Maps i još mnogo toga.

Osnovni oblik Spotify računa besplatan je za sve, a unutar aplikacije moguće je prilagoditi pretraživanje te tako uživati samo u domaćoj glazbi. Osim toga moguće je otkrivati novu glazbu koristeći različite opcije poput Daily Mix (do šest individualnih playlista koje kombiniraju vaše omiljene pjesme s novim pjesmama za koje mislimo da bi vam se mogle svidjeti), Release Radar (personalizirana playlista novih pjesama temeljena na izvođačima koje najviše pratite i slušate, a ažurira se svakog petka) i Discover Weekly (playlista sastavljena na temelju osobnih navika slušanja).

Slika nije dostupna Kućni ljubimac ostaje sam kod kuće? Pustite mu omiljenu glazbu sa Spotifyja

Na Spotifyju korisnici mogu streamati ili preuzimati epizode podcasta na Android i iOS, radnu površinu, putem igraćih konzola, automobila, televizora, pametnih zvučnika ili bilo čega drugog što koriste za slušanje glazbe.

Istovremeno, Spotify platforma nudi alate koji umjetnicima pomažu u praćenju statistika u stvarnom vremenu vezanih uz nova izdanja, boljem razumijevanju publike te snažnijem povezivanju s fanovima i vođenju poslovanja. Spotify za Podcastere budući da se ljudi prijavljuju i slušaju svaki dan, Spotify daje pregled tko su slušatelji, koje podcaste najviše streamaju pa čak i koju glazbu vole - podatke koji mogu pomoći kreativcima da planiraju buduće epizode ili privuku sponzore.

Aktiviranjem opcije Instagram music, korisnici Instagrama u Hrvatskoj moći će aktivirati dugo očekivanu značajku Instagram music stories koja omogućuje dijeljenje pjesama, albuma i playlista u Instagram pričama.

Za korištenje Spotifyja dovoljno je preuzeti mobilnu aplikaciju na svoj pametni telefon i registrirati se. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti