Na zadovoljstvo brojnih zaljubljenika u glazbu, svjetski poznati audio streaming servis Spotify napokon je dostupan i u Hrvatskoj. Kako su prilikom službenog predstavljanja istaknuli, Spotify će u Hrvatskoj ponuditi najbolje iskustvo slušanja domaće i internacionalne glazbe s preko 50 milijuna pjesama i milijun podcasta. Usluga Spotify dostupna je besplatno ili s nadogradnjom na Spotify Premium, uslugu pretplate koja korisnicima omogućava uživanje u glazbi bez prekidanja oglasima.

Uz Hrvatsku, Spotify je danas lansiran na još 12 novih tržišta uključujući Moldaviju, Kazakhstan, Bjelorusiju, Rusiju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Kosovo, Crnu Goru, Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

Današnje lansiranje otvara bezbroj mogućnosti za gotovo 250 milijuna obožavatelja koji će na Spotifyu moći otkrivati najnoviju glazbu i podcaste iz cijelog svijeta, a glazbenici iz regije moći će dosegnuti veći broj slušatelja i publiku koja je sve povezanija na globalnom nivou, rekla je Federica Tremolada, generalna direktorica za Spotify za Južnu i Istočnu Europu te dodala: Pokretanje na ovih 13 tržišta predstavlja važan trenutak na Spotifyjevom putovanju, osobito zato što nam se pridružuju fanovi i autori na velikim i rastućim glazbenim tržištima poput Hrvatske, gdje streaming raste i gdje vidimo veliku priliku za Spotify.

Kako ističu, Spotify stiže u Hrvatsku s više od 50 milijuna pjesama, 1 milijun podcasta i preko 4 milijarde playlista koje nude najaktualniju hrvatsku i internacionalnu glazbu, najbolje glazbene preporuke, svakodnevno otkrivanje nove glazbe i slobodu reprodukcije na širokom rasponu uređaja kao i integraciju aplikacije s Instagramom, Facebookom, Samsungom, Android TV-om s Google Maps i još mnogo toga.

Osnovni oblik Spotify računa besplatan je za sve, a unutar aplikacije moguće je prilagoditi pretraživanje te tako uživati samo u domaćoj glazbi. Osim toga moguće je otkrivati novu glazbu koristeći različite opcije poput Daily Mix (do šest individualnih playlista koje kombiniraju vaše omiljene pjesme s novim pjesmama za koje mislimo da bi vam se mogle svidjeti), Release Radar (personalizirana playlista novih pjesama temeljena na izvođačima koje najviše pratite i slušate, a ažurira se svakog petka) i Discover Weekly (playlista sastavljena na temelju osobnih navika slušanja).

Na Spotifyju korisnici mogu streamati ili preuzimati epizode podcasta na Android i iOS, radnu površinu, putem igraćih konzola, automobila, televizora, pametnih zvučnika ili bilo čega drugog što koriste za slušanje glazbe.

Istovremeno, Spotify platforma nudi alate koji umjetnicima pomažu u praćenju statistika u stvarnom vremenu vezanih uz nova izdanja, boljem razumijevanju publike te snažnijem povezivanju s fanovima i vođenju poslovanja. Spotify za Podcastere budući da se ljudi prijavljuju i slušaju svaki dan, Spotify daje pregled tko su slušatelji, koje podcaste najviše streamaju pa čak i koju glazbu vole - podatke koji mogu pomoći kreativcima da planiraju buduće epizode ili privuku sponzore.

Aktiviranjem opcije Instagram music, korisnici Instagrama u Hrvatskoj moći će aktivirati dugo očekivanu značajku Instagram music stories koja omogućuje dijeljenje pjesama, albuma i playlista u Instagram pričama.

Za korištenje Spotifyja dovoljno je preuzeti mobilnu aplikaciju na svoj pametni telefon i registrirati se. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju