Spotify pokrenuo projekt pomoći glazbenicima u jeku pandemije

Spotify je rekao da će donirati sredstva udrugama u visini donacija koje budu uplaćene putem internetske stranice Spotify COVID-19 Music Relief u iznosu do 10 milijuna dolara.

Martina Čizmić | 26.03.2020. / 09:20

Daniel Ek, CEO Spotifya (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tvrtka Spotify priopćila je da je pokrenula projekt pomoći glazbenicima, COVID-19 Music Relief, kako bi se prikupila sredstva za njih u jeku pandemije koronavirusa koja je zaustavila život u većini zemalja, što se odrazilo na gospodarstvo.

Ovaj glazbeni streaming servis, koji ima oko 124 milijuna pretplatnika, također je sklopio partnerstva s neprofitnim udrugama poput MusiCares i Help Musicians, dobrotvorne organizacije za glazbenike sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, navodi se u priopćenju.

Spotify je rekao da će donirati sredstva tim udrugama u visini donacija koje budu uplaćene putem internetske stranice Spotify COVID-19 Music Relief u iznosu do 10 milijuna dolara.

Države diljem svijeta pozivaju svoje građane da ostanu kod kuće kako bi se usporilo širenje pandemije koronavirusa.

Tvrtka je rekla da također radi na odvojenom projektu kako bi se pomoglo glazbenicima da prikupljaju sredstva izravno od obožavatelja za sebe ili za druge umjetnike.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti