Sprema li Cook neko iznenađenje? Apple će na današnjoj konferenciji predstaviti nove uređaje

Brojne glasine kruže oko uređaja koje će Apple večeras predstaviti, a gotovo je sigurno da će Cook predstaviti novu generaciju iPada Pro.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.04.2021. / 15:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Večeras od 19 sati po hrvatskom vremenu Apple će održati (virtualnu) konferenciju na kojoj bi trebao predstaviti nove proizvode koje su razvijali tijekom proteklih mjeseci i godine. Kako to biva s tehnološkim konferencijama prije kojih internetom kruže brojne glasine oko proizvoda koji će se predstaviti, poznato je gotovo sve što nam je Apple pripremio. Oni optimistični ljubitelji Applea nadaju se kako će nas Tim Cook, u stilu Stevea Jobsa, pred kraj konferenciji iznenaditi s “još jednom stvari” i predstaviti neki gadget o kojem se do sada nije pričalo.

Slika nije dostupna Najpoznatiji Appleov analitičar objavio podatke o modelima iPhonea koje će predstaviti sljedeće godine

Ono što večeras sigurno neće nikoga iznenaditi jest ako Cook i ekipa predstave nove modele iPada. Očekuju se dvije verzije iPada Pro - model dijagonale 11 i 12,9 inča, pri čemu bi veći model trebao imati Mini LED ekran. Ako su glasine istinite, to će biti prvi Appleov uređaj s takvom vrstom ekrana. Što se dizajna tiče, ne treba očekivati neke radikalne promjene, ali zato možemo očekivati hardverska poboljšanja, kao i bolje kamere - ako nekome zaista trebaju kamere na velikom tabletu. Osim modela Pro, Apple bi mogao predstaviti i nadograđenu verziju osnovnog modela iPada, kao i novi model iPada mini.

Osim tableta, Apple bi današnji događaj mogao iskoristiti i za predstavljanje računala iMac s vlastitim hardverom, odnosno čipsetom M1 koji je prošle godine predstavljen s novim modelima prijenosnika i računalom Mac Mini. Appleov hardver pokazao se fantastičnim te puno bržim u odnosu na Intelove procesore koji se ugrađuju u Appleova računala. S novim iMacovima možemo očekivati promjene u dizajnu, ali i nove boje.

Steve Jobs (Foto: AFP) Kada je Jobs isključio svoj telefon, zaposlenici Applea znali su da to znači samo jednu stvar

Jedan hardverski novitet, a o kojem se nagađa već mjesecima i večeras bi ga Apple napokon mogao predstaviti jest AirTags. Riječ je o Appleovoj verziji Tilea i Samsungova SmartTag Plusa za lociranje i pronalaženje izgubljenih stvari. Npr. ako AirTags stavite u novčanik i ne možete ga pronaći, dovoljno je pogledati unutar posebne aplikacije u telefona koja će se povezati s tim malim uređajem i pokazati njegovu lokaciju.

Što se ostalih glasina tiče, spominje se i nova generacija bežičnih slušalica AirPods 3, novi model Apple TV-a te pretplatnička opcija Podcasta.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti