Kada je Jobs isključio svoj telefon, zaposlenici Applea znali su da to znači samo jednu stvar

Kada je odlučio uzeti vrijeme za sebe, Jobs je ugasio svoj telefon i posvetio se svojim “igračkama”.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.04.2021. / 08:25

Steve Jobs (Foto: AFP) (Foto: Afp)

O Steveu Jobsu do sada su objavljene brojne knjige i napisani su mnogi članci u kojima je opisan njegov karakter i osobine lidera i radoholičara zahvaljujući kojima je Apple napravio jednom od najpoznatijih svjetskih kompanija. Vodio je računa i o najmanjim detaljima svih proizvoda kako bi, prema njegovim standardima, bili savršeni. Naravno, uz njegovo se ime ne vezuju samo pozitivne priče te su zaposlenici kompanije često govorili o njegovoj pomalo i agresivnoj naravi i otresitom načinu na koji se ponašao prema zaposlenicima.

Slika nije dostupna Jobsova teorija: Evo što razdvaja lidere od "običnih" zaposlenika

Iako se čini da smo o Jobsu do sada saznali manje-više sve, s vremena na vrijeme objave se neke nove informacije i detalji iz njegova života. Jednu od tih do sada nepoznatih priča o njegovom životu objavila je njegova bivša asistentica Naz Beheshti u nedavno objavljenoj knjizi “Pauziraj. Diši. Odaberi: Postani izvršni direktor svog blagostanja”. U knjizi je, među inim, pisala o vremenu koje je Jobs znao uzeti za sebe i svi zaposlenici dobro su znali što Jobs radi kada se povuče i kada bi u rijetkim trenucima ugasio svoj iPhone. Tada bi se Jobs posvetio svojim, kako ih je Beheshti nazvala - igračkama.

To, naravno, nisu bile prave igračke, već prototipovi novih Appleovih uređaja. Jobs bi se povukao u ured tadašnjeg glavnog Appleova dizajnera Jonyja Ivea koji bi mu pokazivao nove ideje i prototipove potencijalnih uređaja te bi šef Applea ugasio svoj telefon kako ih u tim trenucima nitko ne bi ometao.To je bio jedan od ključnih stvari njegova uspjeha kao inovatora, smatra Beheshti.

Slika nije dostupna Biste li platili 1,5 milijuna dolara za originalno Appleovo računalo napravljeno u garaži Stevea Jobsa?

Zajedničko vrijeme provedeno u istoj prostoriji s kolegama, razgovori uživo o novim idejama i inovacijama, odnosno tzv. brainstorming pokazali su se iznimno važni u razvoju Appleovih proizvoda. S obzirom na to da se način rada mijenja te je s koronavirusom naglasak stavljen na rad od kuće, umjesto iz ureda, pitanje je hoće li to utjecati na inovativnost kompanija. Zaposlenici nekih kompanija, kada su govorili o radu od kuće i virtualnim sastancima, upozorili su kako se često najbolje ideje o novim proizvodima stvaraju upravo prilikom neobaveznih razgovora tijekom pauza ili uz kavomate. S radom od kuće, takvih razgovora više nema.

Izvor: Yahoo

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti