O Steveu Jobsu do sada su objavljene brojne knjige i napisani su mnogi članci u kojima je opisan njegov karakter i osobine lidera i radoholičara zahvaljujući kojima je Apple napravio jednom od najpoznatijih svjetskih kompanija. Vodio je računa i o najmanjim detaljima svih proizvoda kako bi, prema njegovim standardima, bili savršeni. Naravno, uz njegovo se ime ne vezuju samo pozitivne priče te su zaposlenici kompanije često govorili o njegovoj pomalo i agresivnoj naravi i otresitom načinu na koji se ponašao prema zaposlenicima.

Slika nije dostupna Jobsova teorija: Evo što razdvaja lidere od "običnih" zaposlenika

Iako se čini da smo o Jobsu do sada saznali manje-više sve, s vremena na vrijeme objave se neke nove informacije i detalji iz njegova života. Jednu od tih do sada nepoznatih priča o njegovom životu objavila je njegova bivša asistentica Naz Beheshti u nedavno objavljenoj knjizi “Pauziraj. Diši. Odaberi: Postani izvršni direktor svog blagostanja”. U knjizi je, među inim, pisala o vremenu koje je Jobs znao uzeti za sebe i svi zaposlenici dobro su znali što Jobs radi kada se povuče i kada bi u rijetkim trenucima ugasio svoj iPhone. Tada bi se Jobs posvetio svojim, kako ih je Beheshti nazvala - igračkama.

To, naravno, nisu bile prave igračke, već prototipovi novih Appleovih uređaja. Jobs bi se povukao u ured tadašnjeg glavnog Appleova dizajnera Jonyja Ivea koji bi mu pokazivao nove ideje i prototipove potencijalnih uređaja te bi šef Applea ugasio svoj telefon kako ih u tim trenucima nitko ne bi ometao.To je bio jedan od ključnih stvari njegova uspjeha kao inovatora, smatra Beheshti.

Originalno Apple 1 računalo - 6 Biste li platili 1,5 milijuna dolara za originalno Appleovo računalo napravljeno u garaži Stevea Jobsa?

Zajedničko vrijeme provedeno u istoj prostoriji s kolegama, razgovori uživo o novim idejama i inovacijama, odnosno tzv. brainstorming pokazali su se iznimno važni u razvoju Appleovih proizvoda. S obzirom na to da se način rada mijenja te je s koronavirusom naglasak stavljen na rad od kuće, umjesto iz ureda, pitanje je hoće li to utjecati na inovativnost kompanija. Zaposlenici nekih kompanija, kada su govorili o radu od kuće i virtualnim sastancima, upozorili su kako se često najbolje ideje o novim proizvodima stvaraju upravo prilikom neobaveznih razgovora tijekom pauza ili uz kavomate. S radom od kuće, takvih razgovora više nema.

Izvor: Yahoo

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju