Sprema li se Honor baciti rukavicu izazova u lice Samsunga na europskom tržištu?

Za očekivati je da će svoju europsku premijeru imati Honorov preklopni telefon, Magic Vs koji je do sad bio dostupan samo u Kini i s kojim bi Honor zapravo krenuo u osvajanje europskih potrošača. No, što još?

Martina Čizmić | 24.01.2023. / 13:17

Bruce Huang, Honor (Foto: Honor)

 Nakon što je prošle godine Honor "preskočio" MWC u Barceloni i odlučio se na virtualni događaj i predstavljanje novih uređaja, ove godine kreću punom snagom.

Baš kao što su to najavili još prošle godine na IFA u Berlinu, Honoru je Europa i europsko tržište u posebnom fokusu. Pa ima li boljeg mjesta za lansiranje novih uređaja od MWC sajma u Barceloni?

Iako iz Honora još uvijek, službeno, nisu ništa otkrili, službena stranica sajma otkriva kako će Honor imati svoj štand.

Bruce Huang, Honor Iz Honora najavili zanimljivu 2023. i otkrili što možemo očekivati u Hrvatskoj

Za očekivati je da će svoju europsku premijeru imati Honorov preklopni telefon, Magic Vs koji je do sad bio dostupan samo u Kini i s kojim bi Honor zapravo krenuo u osvajanje europskih potrošača.

No, zanimljivije su glasine koje govore o svjetskoj premijeri novog pametnog telefona iz Honora - serije Magic5 (s modelima Magic5, Magic5 Pro i Magic5 Ultimate/Prestige Edition). Uz to što bi ovaj telefon bio najjači Honorov telefon na europskom (a možda i svjetskom) tržištu, vjeruje se da bi trebao doći sa Snapdragon 8 Gen2 čipom.

Glasine koje dolaze ponajviše od kineskih tehnoloških blogera sugeriraju da bi Pro i Ultimate inačice mogle imati po četiri stražnje kamere, od kojih bi jedna trebala podržavati 100 puta zoom. Osim toga, šuška se kako će Magic5 serija imati 6,8-inčni OLED HDR10+ ekran, dolaziti s Android 13 i Magic UI 7.0. Svi bi uređaji u seriji trebali podržavati 5G, a baterija bi se trebala kretati između 4800 mAh i 5000 mAh (ovisno o modelu).

No, možda je najzanimljiviji dio glasina koje dolaze iz Kine, navodna "provokacija" koju će Honor poslati s najavnom grafikom.

Dobro poznati kineski bloger, na svom je Twitteru objavio grafiku koja će navodno pratiti Honorovo predstavljanje u Barceloni. Na slici se vidi ono što podsjeća na fotografiju prve crne rupe, koja je izazvala puno pozornosti prošle godine, a uz nju stoje riječi: "Go beyond the Galaxy to witness the real Magic" (Idite iza galaksije kako biste doživjeli pravu čaroliju).

 

 

Naravno, radi se o igri riječi koja, očito, cilja na Samsung i njihovu seriju Galaxy pametnih telefona, čije će nove predstavnike svijetu pokazati 1. veljače u San Franciscu.

Honor 70 Honor najavio dolazak svojih preklopnih telefona u Europu

Znači li to da Honor želi konkurirati Samsungu na europskom tržištu? S obzirom na najavljen dolazak preklopnih telefona, takav scenariji ne čini se baš tako nemoguć.

U svakom slučaju, dok ne dobijemo službene informacije, sve ostaje na razini glasina i nagađanja. Ali ako je vjerovati dosadašnjem iskustvu, te su glasine najčešće - točne.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti