Square bilježi milijun mobilnih plaćanja dnevno

Nakon što su prestali naplaćivati 15 centi po transakciji, suosnivač Jack Dorsey objavio je dobre vijesti za Square.

Zimo Zimo Zimo | 03.03.2011. / 11:36

Square bilježi milijun mobilnih plaćanja dnevno

Nakon što su prestali naplaćivati 15 centi po transakciji, suosnivač Jack Dorsey objavio je dobre vijesti za Square.

Osnovan 2009, ova inovativna startup tvrtka dokazala je da se na njih itekako može računati.

Square omogućuje plaćanje putem smartphone uređaja na način da priključite njihov uređaj (Square) na svoj smartphone ili iPad i provučete kreditnu karticu.

Square bilježi i sve veći rast novih prijava za ovaj servis, većinom među manjim tvrtkama, kojih čak 30,000 do 50,000 mjesečno potpisuje ugovor sa Squareom kako bi koristili njihove usluge.

Potpisivanjem ugovora, korisnik dobiva putem pošte mali uređaj u obliku kocke, veličine kovanice, koji tada priključe na svoj smartphone ili iPad kako bi koristili mobilno plaćanje.

Nakon što provuče kreditnu karticu kroz Square, primatelj se potpisuje na touchscreen, te potvrđuje plaćanje klikom na 'Submit' i transakcija je obavljena.

Na tržištu postoje i ostali, slični servisi poput Intuit GoPayment, koji također dolazi sa hardwareom za smartphone koji čita kreditne kartice, a sve poznatija je i tvrtka PayNearMe koja omogućuje mobilno plaćanje gotovinom za korisnike koji nemaju kreditne kartice ili otvoren račun u banci.

Time Magazine nedavno je proglasio Square kao jedna od 50 najvećih izuma za 2010. godinu. U siječnju je Sequoia Capital investirao 27.5 milijuna dolara, a godinu ranije Square je 'digao' 10 milijuna od Khosla Ventures.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti