Sredinom mjeseca stiže "prvi pravi AI smartphone"

Za dva tjedna saznat ćemo kakav je to novi model pametnog telefona pripremio Huawei

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 02.10.2017. / 07:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nema nikakve sumnje da se Huawei poprilično brzo, samouvjereno i čvrsto pozicionirao kao jedan od najboljih igrača na tržištu pametnih telefona. Kineska kompanija kvalitetnim uređajima, od kojih smo neke imali prigodu testirati i uvjeriti se u vrhunsku izvedbu i performanse, osvaja srca brojnih ljubitelja kvalitete, i dizajnerski i općenitim karakteristikama telefona. Sredinom ovog mjeseca, točnije 16. listopada, Huawei planira predstaviti, kako su to poprilično hrabro najavili – prvi pravi pametni telefon s integriranom umjetnom inteligencijom.

Obećanje o “prvom istinskom AI smartphoneu” zvuči doista “teško”, no Huawei nam je već pokazao da se ne razbacuju praznim obećanjima, stoga ćemo s velikim zanimanje popratiti predstavljanje Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 10 i Huawei Mate Lite linije novih pametnih telefona. Dakle, čak tri izvedbe novog modela Huawei će gurnuti na tržište, jer njihova je filozofija, baš kao i dosad, da svakom segmentu tržišta nastoje ponuditi barem jedan model koji je prihvatljiv cijenom i kvalitetom, ali najviše zanimanja izaziva nova Pro verzija.

Huawei Mate 10 Pro neće biti jeftin uređaj, no to nitko niti ne očekuje, jer bi trebao imati zaslon od 6 inča od ruba do ruba, rezoluciju 2160x1080 px i čak – tri kamere. Upravo u tom podatku krije se potencijal “prvog pravog AI smartphonea”, jer će dvije kamere sa stražnje strane uređaja (12 i 20 Mpx) jamčiti kvalitetnu mogućnost 3D-skeniranja, između ostaloga i lica vlasnika uređaja, dok će prednja kamera od 8 MP s prednje strane služiti za “standardne operacije”. Huawei za sredinu listopada najavljuje velike stvari, vjerujemo da će biti tako i zato jedva čekamo 16. listopada.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti