Srpski Telenor pokrenuo kviz "Olimpijac"

Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, pokrenuo je, u godini Olimpijskih Igara, sportski kviz znanja „Olimpijac“.

Zimo Zimo Vjekoslav Cerovina | 01.03.2012. / 22:45

Srpski Telenor pokrenuo kviz "Olimpijac"

Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije pokrenuo je, u godini Olimpijskih Igara, sportski kviz znanja „Olimpijac“. Reč je o mobilnoj aplikaciji za telefone sa platformom za  Android uređaje, gde takmičari odgovaraju na pitanja u vezi sa istorijom i uspesima srpskog i svetskog sporta. „Olimpijac“ se može preuzeti sa Telenorovog vap portala na adresi http://wap.telenor.rs/olimpijac i Android marketa sa www.olimpijac.mobi.

Aplikacija je zasnovana na platformi popularnog kviza „Konkviztador“ i osmišljena da bi se tokom olimpijske godine podigla svest, pre svega, o uspesima domaćih sportista i dodatno promovisala maskota Olimpijskog komiteta Srbije, Srećko.

„Olimpijac“ će imati bazu od 10 000 pitanja, od kojih su mnoga pripremljena na osnovu informacije iz monografije „Olimpijski vekovnik“, najmerodavnijeg izvora podataka iz istorije srpskog olimpizma, navodi srpski portal Benchmark.rs.

Takmičarima će u martu biti dostupna i onlajn „multiplayer“ verzija kviza, u kojoj će moći da se takmiče jedni protiv drugih. U njoj će korisnici moći da se priključe ako unesu svoj Fejsbuk ili mejl nalog, a pobednici će svake nedelje osvajati nagrade.

Vjekoslav Cerovina je novi dopisnik za ZIMO koji će pokrivati startup scenu i događanja u Srbiji. Post će biti prenašan izvorno na srpskom jeziku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti