StarkBoard: Električni skateboard budućnosti

Skateboard kojeg se ne bi posramio ni Tony Stark.

Monika Nožić Monika Nožinić | 30.11.2017. / 08:06

Foto: Stark Mobility

Kada je riječ o prijevoznim sredstvima budućnosti, rijetko tko će prvo pomisliti na skateboard.

Kompanija Stark Mobility to je odlučila promijeniti svojim rješenjem za gradske gužve u obliku električnog skateboarda StarkBoard. StarkBoard je vrlo praktično i za vožnju jednostavno prijevozno vozilo namijenjeno svim uzrastima.

Ovaj se gadget može uporediti s današnjim uređajima Segway i hoverboardovima, ali tvorci StarkBoarda tvrde da će njihov električni skateboard biti puno brži te da će moći sve što i klasični skate.

Foto: Stark Mobility

Prednost je ovog skateboarda njegov električni pogon, pa se tijekom vožnje ne morate odgurivati nogama. Osim što je handsfree uređaj, StarkBoard će imati i posebne stabilizatore koji će omogućiti da ga s lakoćom mogu voziti i početnici. Ovaj skateboard nije dizajniran za profesionalne skatere koji izvode razne vratolomije, već kao prijevozno sredstvo koje će vam omogućiti da se lakše i brže krećete kroz grad.

StarkBoard sadrži prednja i zadnja LED svjetla koja omogućuju vidljivost u mraku te zamjenjivu bateriju. Cijena ovog skatea iznosit će 1000 dolara (oko 6350 kuna), što je poprilično visok iznos kad znate za taj novac možda možete kupiti skuter ili bolji bicikl, no skateboard je puno lakši, lako prenosiv i uvijek ga bilo gdje možete nositi sa sobom.

U prodaji će se naći početkom siječnja 2018. godine, a na platformi Indiegogo trenutno je dostupan po 45 posto nižoj cijeni.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti