"Startaj Hrvatska" ove nedjelje predstavlja Ekipu Kombucha

Preseljenje na drugi kraj svijeta Mariju nije narušilo prijateljske odnose. Kad se vratio u Hrvatsku okupio je ekipu i krenuo u odličnu poslovnu ideju.

Zimo Zimo | 09.11.2021. / 11:32

Galerija

 Startaj Hrvatska u sljedećoj emisiji donosi poduzetničku priču sačinjenu od prijateljstva, poštovanja i ljubavi iz kojih je nastala i razvila se ideja o osvježavajućem napitku Ekipa Kombucha.

Prijateljstvo iz djetinjstva između Roka Romića, Zdravka Džebe i Maria Likara nije prestalo ni kada se Mario nakon završetka fakulteta iz Hrvatske preselio na Novi Zeland. Ondje je radio razne poslove te upoznao jednu posebnu osobu – Almiru Tumpap koja je na Novi Zeland doselila s Filipina. Upravo ga je ona upoznala s kombuchom i popularnim napitkom kojeg on isprava nije htio probati. Nakon što su se Mario i Almira zajedno preselili u Australiju, on je počeo primjećivati napitke od kombuche koji su se ondje prodavali u brojnim trgovinama, pa ga je ipak odlučio okusiti.

Svidjelo mi se to što je zdrava, što je malo šećera u njoj i što osvježava, rekao je Likar. Vrlo brzo nakon toga, došao je na ideju da se počnu baviti proizvodnjom vlastitog kombucha napitka. Dobra ideja treba imati i dobru podršku, a njegova je želja bila u to uključiti svoju ekipu, najbliže prijatelje – Roka Romića i Zdravka Džebu. Kada je Zdravko došao u posjet Mariju i Almiri u Australiju, Mario ga je nagovorio da u svakom dućanu proba kombuche te da se vlastitom proizvodnjom otisnu u poduzetničke vode.

No, s tako velike udaljenosti nije bilo moguće povezati svoju ekipu, pa su se Mario i Almira odlučili na preseljenje u Hrvatsku, gdje su cijelu ekipu uspjeli uvjeriti da je proizvodnja napitka pravi posao za njih sve. Zasukali su rukave i počeli proizvoditi napitak Ekipa Kombucha. Radi se o blago gaziranom napitku koji nastaje prirodnom fermentacijom zelenog i crnog čaja. Uložili smo sve što smo imali, znamo da je veliki rizik, rekao je Mario.

Da bi proizvodnja zaživjela punim plućima potreban im je vjetar u leđa, zbog čega su se prijavili u Startaj Hrvatska, a njihov je proizvod sada je jedan od osam koji se nalazi na posebnim ''plavim policama'' u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama diljem Hrvatske i u utrci je za HIT proizvod godine.

Ne propustite šestu emisiju ''Startaj Hrvatska'' u nedjelju u 18.15 na Novoj TV i pogledajte priču o šarolikoj ekipi koja stoji iza osvježavajućeg napitka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti