Startup DivIT s projektom Mash.me pobjednik Idea Knockouta

Hrvatski startup DivIT je s projektom Mash.me pobijedio na Idea Knockoutu, natjecanju tehnoloških ideja u našoj regiji.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 28.09.2014. / 10:53

Startup DivIT s projektom Mash.me pobjednik Idea Knockouta

Hrvatski startup DivIT je s projektom Mash.me pobijedio na Idea Knockoutu, natjecanju tehnoloških ideja u našoj regiji. Time je osvojio izlagački štand na Eureka Parku, izložbi startupa na CES-u 2015 koji će se početkom siječnja održati u Las Vegasu, kao i aviokarte i hotelski smještaj u Las Vegasu za dva člana tima. 

Osnovna ideja projekta Mash.me je omogućiti svakome da izradi animirani 3D video pokretima tijela i lica ispred web-kamere. Osim za stvaranje animacija, ova tehnologija omogućuje i kreiranje chata kroz trodimenzionalni avatar, kao i chat u virtualnoj stvarnosti korištenjem naočala za virtualnu stvarnost poput Oculus Rifta. Izuzetno uvjerljivim nastupom DivIT je "nokautirao" preostalih 14 timova koji su se natjecali, sakupivši ukupno 362 boda žirija od 400 maksimalnih. 

Samo dva boda manje imao je drugoplasirani tim Nagual Sounds iz Berlina s projektom Nagual Dance koji omogućuje stvaranje glazbe pokretima tijela ispred Microsoft Kinect 3D kamere, dok je treće mjesto osvojio zagrebački startup Fojo čiji spoj mobilne aplikacije i uređaja za izradu papirnatih fotografija omogućuje svakome da kod kuće ima pravi fotografski laboratorij za izradu snimaka napravljenih smartfonom. 

Uz organizatora natječaja, najtiražniji tech časopis u našoj regiji Bug, generalni pokrovitelj Idea Knockouta bio je Hrvatski Telekom koji je jučer među natjecateljima odabrao tim Amodo i njihov projekt Driver Copilot za posebnu nagradu - putovanje u Krakow gdje će, uz sve pokrivene troškove, svoju ideju moći "pitchati" za ulazak u glasoviti hub:raum, poduzetnički inkubator Deutsche Telekoma. 

Natjecanje Idea Knockout jedinstveno je i po tome što je bilo u potpunosti otvoreno za javnost, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje koji su, osim prezentacija timova pred žirijem mogli razgledati i izložbu tehnoloških ideja svih timova, u zagrebačkom Kinu Europa. Nadziranje regularnosti natjecanja bila je zadaća Trgovinskog ureda Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu koji je ujedno i zastupnik CES-a za naše tržište.

Bugovci su, tijekom svečanosti proglašenja pobjednika Idea Knockouta najavili i kako će tri prvoplasirana tima, kao i još nekoliko timova koji su osvojili simpatije publike, nastupiti i na Bug Future Showu 2015 koji će se održati 29. siječnja 2015., također u Kinu Europa. Na Bug Future Showu 2015 pobjednički tim s Idea Knockouta DivIT pred publikom će ispričati kako su iskoristili svoj nastup na CES-u 2015 i kako su se proveli u Las Vegasu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti