StartupZG - Idea Bootcamp - Imate ideju za startup? Možda vrijedi 10 000 kuna!

startupZG natjecanje u razvijanju inovativnih poslovnih ideja je efikasan i brz način predstavljanja novih ideja, formiranja timova i validiranja poslovnih pothvata.

Martina Čizmić | 17.11.2017. / 14:51

Idea Bootcamp (Foto: ZIP) (Foto: ZIP)

Zagrebački inkubator poduzetništva organizira vikend natjecanje #startupZG. Natjecanje će se održati u petak 01.12. od 9 do 20 sati i u nedjelju 03.12. od 9 do 15 sati u prostorima ZIP-a, na adresi Remetinečka cesta 7.

#startupZG natjecanje u razvijanju inovativnih poslovnih ideja je efikasan i brz način predstavljanja novih ideja, formiranja timova i validiranja poslovnih pothvata. Kako bi se natjecatelje dodatno motiviralo osigurana je i novčana nagrada od 10.000 kuna. Prijave su moguće do 27.11. putem linka.

Na početku ovog intenzivnog radnog vikenda sudionici će predstaviti svoje poslovne tehnološke ideje, a moguća je i prijava natjecatelja bez vlastite ideje koji će se tijekom formiranja timova prvog dana moći priključiti nekom od timova. Nakon što su timovi formirani, sudjelovat će u radionici ”Kako napraviti dobru prezentaciju” kako bi naučili kako svoju poslovnu ideju predstaviti potencijalnim kupcima ili investitorima. Potom slijede spajanja timova s mentorima, uspješnim poduzetnicima i pokretačima startupa iz ZIP-ove startup zajednice te rad na razvoju poslovnih ideja.

Novitet koji ovaj tip natjecanja nudi jest predavanje stranog stručnjaka po uzoru na ZIP-ov od javnosti već prepoznat projekt Master Class na kojem će gostovati Andreas Wil Gerdes, čovjek s bogatim poduzetničkim iskustvom, najpoznatijem po osnivanju StartUp Malta fundacije koja aktivno podupire razvoj startupa već 18 godina. Predavanje će se održati u petak u 18 sati i natjecateljima će kroz interaktivan način rada pomoći u daljnjem razvoju poslovne ideje.

Natjecanje također po prvi put nudi mogućnost spajanja studenata, ali i svih zainteresiranih, i startup timova, kako ovih koji su se priključili natjecanju tako i ZIP-ovih alumni timova koji već posluju i ostvaruju pozitivne rezultate. Podsjetimo, startupi kao agilne tvrtke koje još traže svoju poziciju na tržištu moraju imati brz i prilagodljiv tim kako bi se nosili sa svim izazovima koje donosi ulazak na tržište. Startupi se često nalaze pred nekoliko problema kad je u pitanju zapošljavanje, a najveći je nedostatak medijskog prostora, jer su široj javnosti još nepoznati, te konkuriranje radnim pozicijama u velikim kompanijama.

S druge strane, među mladim ljudima postoji potražnja za poslom u startupima jer ih privlači raditi u timu mladih inovativnih stručnjaka koji sa strašću rade na razvoju vlastite poslovne ideje, međutim ne znaju koji timovi traže nove ljude ni kako doći do njih.

Nakon završetka natjecanja cilj je motivirati, usmjeriti i povezati natjecateljske timove kako bi nastavili aktivno raditi na definiranim idejama kako bi nakon određenog perioda uspjeli osnovati uspješan startup.

Sudjelovanje na natjecanju je besplatno, a više informacija i poveznicu za online prijavu možete naći na službenim stranicama Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti