Stellantis i Foxconn udružuju snage u proizvodnji čipova za automobile

Proizvođač automobila Stellantis i tajvanski proizvođač elektronike Foxconn objavili su u utorak da će uspostaviti zajedničku tvrtku za projektiranje i prodaju poluvodiča za potrebe automobilske industrije.

Hina | 20.06.2023. / 14:10

Platforma za e-automobile (Foto: Getty Images)

Stellantis i Foxconn ravnopravno će dijeliti vlasništvo u zajedničkoj tvrtki SiliconAuto koja bi trebala započeti s radom 2026. godine, a imat će sjedište u Nizozemskoj.

SiliconAuto osigurat će kupcima izvor opskrbe poluvodičima s fokusom na automobilsku industriju za potrebe sve većeg broja računalno kontroliranih značajki i modula, posebno onih potrebnih za električna vozila", stoji u priopćenju.

Poluvodiči, ilustracija Američke subvencije za proizvodnju poluvodiča mogle bi biti problematične za tvrtke koje imaju tvornice u Kini

Intel Intel u napadu: Nakon Poljske i Izraela najavili rekordno ulaganje u Njemačkoj

Stellantis će imati koristi od sigurne opskrbe osnovnim komponentama, ključne za brzu, softverski definiranu transformaciju naših proizvoda, rekao je glavni tehnološki direktor Stellantisa Ned Curic.

Stellantis obuhvaća brendove Chrysler, Citroën, Dodge, Fiat, Jeep, Opel i Peugeot, a sjedište mu je u Nizozemskoj.

Zajednička tvrtka nadovezuje se na ugovor Stellantisa i Foxconna o partnerstvu iz prosinca 2021. Tajvanski proizvođač ima proizvodne pogone u Kini, Tajvanu i drugim zemljama svijeta, podsjeća Dpa. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti