Sudionici ovogodišnjih STEM Games, koji se već drugu godinu za redom održavaju u Poreču i na kojem se okupilo gotovo 2000 studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke, imali su priliku posjetiti kampus Infobipa u Vodnjanu.

Infobip je na Pangea kampusu u Vodnjanu ugostio natjecatelje koji se natječu u Technology Areni. Natjecatelji su imali izazov proći kroz slijepi labirint pun opasnih zadataka koje su morali rješavati kako bi dobili bodove.

To je bio vrlo izazovan početak zadatka kojeg smo uz pomoć Infobipa složili za zadnji dan natjecanja. Studenti su reagirali pozitivno na tako stimulirajuće okruženje i tih 6 sati druženja i timskog rada im je proletilo, kao i nama organizatorima koji smo bili tamo, rekao je Filip Šuste, voditelj STEM Games arene.

STEM Games (Foto: Infobip)

STEM Games natjecanje u znanju pruža priliku studentima svih fakulteta iz STEM područja da kroz tri dana natjecanja pokažu svoja znanja i vještine rješavajući inženjerske probleme. Za svako od četiri STEM područja (prirodoslovno, tehničko, inženjersko i matematičko) postoji natjecateljska Arena u kojoj studentski timovi pokušavaju naći što bolje rješenje za problem iz tog područja. Problemi su osmišljeni tako da natjecatelji prema svojim kompetencijama mogu birati u kojoj će se Areni natjecati, neovisno o tome s kojeg fakulteta dolaze.

Games su super jer predstavljaju inovativan pristup rješavanju problema iz različitih perspektiva, sa znanjima stečenim u različitim STEM područjima. Osim toga, potiču timski duh, zabavu, kreativnost i razmišljanje izvan okvira, vrijednosti koje i mi kao kompanija njegujemo već godinama. Vjerujem da je za svakog studenta sudjelovanje na ovakvom tipu natjecanja od velikog značaja za budući razvoj jer imaju priliku odmjeriti snage sa studentima sa različitih Sveučilišta iz regije i izmijeniti iskustva. Infobip je ove godine pokrovitelj Tehnološke Arene i jako mi je drago što sudjelujemo na ovom projektu, istaknuo je Izabel Jelenić, CTO, Infobipa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju