"Odlazim s Facebooka. Ne osjećam se ugodno s tolikom poplavom lažnih informacija koje oni dopuštaju političkom oglašavanju niti sam siguran u njihovu sposobnost zaštite privatnosti korisnika. Slijedite me (i Molly, aka The Thing of Evil) na Twitteru, ako želite", poručio je čuveni američki pisac Stephen King (72) na svojem profilu na Twitteru.

Kingov je profil u međuvremenu uklonjen s Facebooku.

King je dosad napisao više od 50 knjiga, a najpoznatiji je u žanrovima horora i fantastike. Mnoga od njegovih djela završila su u adaptacijama na velikim i malim ekranima.

King je politički aktivan i vrlo javno iznosi svoje negativne stavove o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. King za Trumpa kaže da je strašniji od njegovih horor-novela.

Trump ga je čak i blokirao na Twitteru.

King isto tako ne voli niti Facebook, koji je u posljednje vrijeme pod povećanim pritiskom zbog puštanja političarima da se promoviraju putem lažnog političkog oglašavanja. Iz Facebooka su poručili da neće zabraniti političko oglašavanje ili uvesti mjere predostrožnosti kako se lažne informacije ne bi nesmetano širile tom društvenom mrežom te ostatkom interneta.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju