Šteta od zamjene Galaxy Notea 7 iznosit će oko milijardu dolara

Problemi s Noteom dolaze u najgore moguće vrijeme – kada Apple predstavlja nove modele iPhonea, uključujući i konkurenta Noteu 7

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.09.2016. / 10:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Samsung najavio povlačenje nedavno predstavljanog phableta Galaxy Note 7, mediji tvrde kako bi direktna šteta za kompaniju mogla iznositi oko milijardu dolara. Uzrok problema za novi Note jest baterija, a navodno su problematične samo baterije Samsungovog odjela koji proizvodi baterije (Samsung SDI), dok baterije kompanije ATL koje se koriste u manjem dijelu Notea 7 ne predstavljaju opasnost, no čini se kako će Samsung zamijeniti sve do sada prodane modele.

Ta zamjena Samsung će koštati oko milijardu dolara, iako prema pisanjima nekih korisnika na raznim forumima, dio njih ne namjerava zamijeniti svoje potencijalno opasne telefone jer su 'lijeni ponovno namještati sve postavke na novim mobilnim uređajima'. No, neki analitičari smatraju kako nije sve tako crno za Samsung – prvo, vijest o povlačenju telefon najavljena je u petak popodne tako da burze nisu stigle odmah reagirati, a investitori su dobili dva dana tijekom kojih su mogli razmisliti o dugoročnom poslovanju Samsunga i vrijednosti ulaganja u kompaniju, umjesto da su u panici rasprodali dio dionica čim su čuli vijest o povlačenju ovog telefona s tržišta. Također, dio korisnika cijenit će direktan pristup Samsunga – bez zavlačenja i nekih PR taktika, priznali su pogrešku i namjeravaju je ispraviti o svom trošku, što korisnicima govori koliko je kompaniji stalo do njihovog zadovoljstva i sigurnosti.

Izvor: Forbes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti