Stigao je jedan od najiščekivanijih dronova: DJI predstavio Mavic 3 i Mavic 3 Cine, poznate i cijene

Jedan od najiščekivanijih novih dronova napokon je pušten u prodaju. Naravno riječ je o DJI-jevom nasljedniku super uspješnog Mavic 2 dorna i njegovih inačica.

Branimir Vorša | 05.11.2021. / 10:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

DJI je upravo predstavio Mavic 3 i Mavic 3 Cine dronove, a time je svim nagađanjima oko mogućnosti tih dronova i njihove cijene došao kraj.

Krenimo s Mavic 3 Cine verzijom, koja ima mogućnost snimanja videa u Apple ProRes 422 HQ na 5.1K s do 50 FPS-a. Taj dron u sebi ima već ugrađenih 1 TB prosotora za pohranu podataka u obliku SSD diska.

Cijena Cine verzije Mavic 3 drona definitivno nije za svačiji džep i zinsi doista visokih 4999 dolara.

Dok je standardna verzija Mavic 3 više nego dvostruko jeftinija, ona i dalje košta dosta visokih 2199 dolara u osnovnoj verziji. Standardni model dolazi s istim sustavom dvostrukih kamera iza kojih stoji 4/3 CMOS senzor, ali bet ProRes mogućnosti snimanja i ugrađenog SSD-a.

Oba drona mogu snimati u 4K rezoluciji do 120 FPS-a te hvatati fotografije rezolucije 20 megapiksela. Glavna kamera ima 24 milimetarsku leću, a čitav sustav dolazi i s hibridnom lećom za uvećavanje, koja daje i do 28 puta digitalnog uvećanja. Fokus leće je 162mm na f/4.4.

DJI je napravio veliki pomak u trajanju leta novih dronova pa oni dolaze s baterijama koje, barem na papiru, daju mogućnost 46 minuta leta, što je značajno poboljšanje s 31 minute leta Mavic 2 drona ili 34 minute Mavic Air 2S drona.

Mavic 3 dronovi dolaze s Hasselbladovim kamerama te uključuju i Hasselblad Natural Color Solution, koji obećaje nevjerojatno prirodne boje izravno iz kamere i bez naknadne korekcije boja u postprodukcijskoj fazi obrade videa.

Mavic 3 može snimati u profilima H.264 i H.265 (Cine i u ProRes), ali više nema opcije za snimanje HDR videa.

Osim poboljšanja sposobnosti kamere, DJI je nadogradio i autonomne funkcije Mavic 3 dronova. Njihovi senzori sad mogu prepoznati objekte i na udaljenosti od 200 metara, što je deset puta više od prethodnih verzija.

Novi Mavic dronovi odsad će se još pametnije vraćati na poziciju s koje su poletjeli pomoću tehnologija Advanced RTH (return to home), APAS 5.0i ActiveTrack 5.0. Active Track 5.0 međutim neće biti dostupan odmah po puštanju u prodaju, ali iz DJI-ja obećavaju da će dati velika poboljšanja u praćenju objekata i osoba.

Tu je i nadograđena DJI-jeva tehnologija prijenosa signala OcuSync 3+, koja obećaje 15 kilometara dometa (u idealnim uvjetima, doduše) uz video signal uživo na rezoluciji 1080p pri 60 FPS-a na kontroleru ili smartphone uređaju.

Za kraj, spomenuti dronovi dolaze u tri paketa ukupno: standardni, Fly More Combo i CIne Premium Combo.

Cijene standardnog i CIne smo već spomenutli, a Fly More COmbo, koji je moguć uz standardni Mavic 3, koštat će 2999 dolara, a uz njega će se dobiti punjač za više baterija, dvije dodatne baterije, četiri seta propelera te transportna torba koja može poslužiti i kao ruksak. Uz sve to DJI dodaje još i set filtera za kameru ND4, ND8, ND16 i ND32.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti