Ako ste nekad igrali SimCity, i ljubitelj ste FarmVillea, stiže vam nova zaraza imenom CityVille. Igra stiže kroz nekoliko tjedana, javljaju sa TechCrunch-a, te će osim engleskog biti dostupna na nekoliko stranih jezika što će obilježiti prvo globalno lansiranje za Zyngu - tvrtku koja stoji iza FarmVillea.

Iako već postoji nekoliko vrlo uspješnih igara sličnih žanrova poput Digital Chocolate’s Millionaire City koji ima 12.6 milijuna mjesečnih aktivnih korisnika - ujedno i jedne od top Facebook igre, Playfishov “My Empire”, Crowdstarov “Hello City” i Playdomov “Social City”, iz Zynge su poprilično sigurni u uspjeh svojeg CityVillea pošto već imaju ogromnu bazu korisnika na svojim ostalim igrama.

Kako piše Jason Kincaid sa TechCruncha koji je imao prilike vidjeti 45 minutni demo, potrebno je i malo misliti za razliku od ostalih igra poput FarmVillea ili FrontierVillea. Za rast vašeg virutalnog grada potrebno je “graditi”, no nije bit samo nabacati zgrade - jer svaka zgrada ima svoju vrijednost koja određuje vrijednost područja na kojem se nalazi, već trebate iskoristiti vaše managerske sposobnosti.

Ovo je vizualno najbolja igra iz Zynge pošto su zgrade trodimenzionalne te ih možete rotirati zavisno gdje ih želite postaviti, a ujedno je i ovo prvi puta da Zynga u svojim igrama koristi 3D.

U igri se nalazi još kojekakvih sitnica poput mogućnosti da vaši frendovi pokrenu posao na vašem teritoriju - za što moraju dobiti vaše dopuštenje, razmjenu dobara sa frendovima putem transit sistema što uključuje vlakove i brodove, itd.

Detalje igre možete pročitati na TechCrunchu, a kako izgleda igra pogledajte na slikama ispod. Igrate li vi FarmVille? Hoćete li probati CityVille?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju