Kao i sa svakim uređajem kojeg pojedina kompanija predstavi u posljednjih nekoliko godina, slijede konkurentski proizvodi, jedan od takvih je i Sony SmartEyeglass koji namjerava konkurirati Google Glass naočalama...

Prvi prototip Sonyjevih pametnih naočala predstavljen je na ovogodišnjem CES-u, od tada je japanska kompanija radila na ispravcima, poboljšanjima i novim funkcijama, kako bi njihove naočale bile spremne za produkciju. To još uvijek nije slučaj, ali je predstavljen Software Development Kit za Sony SmartEyeglass, a u kompaniji su najavili kako će komercijalne hardverske setove imati dostupne u prodaji do kraja ožujka iduće godine. O tome kakav će biti konačni proizvod možda je prerano govoriti, no sada se barem zna da će pametne naočale iz Sonyja sigurno biti predstavljene na tržištu.

Konačne tehničke specifikacije također nisu do kraja otkrivene, ali se zna kako su uređaj implementirani senzori, akcelerometar, žiroskop, elektronički kompas, senzor za okolnu svjetlost, tu je i fotoaparat od 3 megapiksela... Posebnost je i dodatna vanjska baterija s pomoćnim „touch“ senzorom i baterijom. SmartEyeglass će biti kompatibilni s Android pametnim telefonima, sinkronizacija će omogućavati, između ostalog navigaciju i prikupljanje određenih informacija. „Uparivanje“ će biti moguće bežično ili putem Bluetootha, u idućim mjesecima, najavljuje Sony, biti će predstavljene i nove funkcionalnosti.  

Izvor The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju