Stiže li Andromeda? Izdvojite trenutak vašeg vremena za Microsoft

Microsoft je najavio konferenciju za početak listopada na kojoj bi ova kompanija trebala predstaviti nove proizvode i usluge

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.09.2018. / 08:35

Microsoft (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

"Trenutak vašeg vremena" – ovo je slogan s kojim je Microsoft najavio konferenciju za medije koju će održati 2. listopada. Detalje o tome što možemo očekivati nisu objavili, no puno je glasina vezanih uz uređaje koje bi mogli vidjeti početkom listopada, a najzanimljiviji je uređaj kojeg ova kompanija razvija pod kodnim imenom Andromeda.

Riječ je o hibridu između pametnog telefona i tableta – koristit će se kao klasičan telefona, ali moći će se otvoriti i koristiti kao tablet ili čak kao mali prijenosnik te bi ova kategorija uređaja mogla donijeti veliko osvježenje na mobilno tržište. Ranije je najavljeno kako bi Andromeda trebala biti spremna do kraja ove godine, no nije poznato hoće li to biti već 2. listopada ili su planovi ove kompanije ipak skromniji i vezani ponajviše uz Surface uređaje.

Prema poznatoj novinarki ZDneta koja godinama prati Microsoft Mary Jo Foley, Microsoft bi na konferenciji u New Yorku mogao predstaviti nove verzije modela Surface Pro i Surface Laptopa koji bi, osim procesora nove generacije, trebali dobiti i USB-C priključke za punjenje baterije, što bi značilo da će ova kompanija odustati od Surface Connect priključka.

Foley spominje kako bi Microsoft mogao predstaviti i svoju viziju "modernih životnih servisa" – zahvaljujući dosadašnjem iskustvu iz ove kompanije vjeruju kako mogu pomoći korisnicima, pogotovo poslovnim korisnicima, da putem njihovih servisa postignu više tijekom dana, i na poslu, ali i doma.

"Pretpostavljam da se trenutak vašeg vremena vjerojatno odnosi na uštedu vremena i produktivnost", smatra Foley tako da bi mogli čuti nešto više i o planovima ove kompanije vezanim uz novitete oko Windowsa, Cortane, Outlooka, OneNotea i drugih proizvoda, a možda bude novosti i oko Xboxa i videoigara.

Microsoft je, dakle, konferenciju s novim proizvodima najavio za 2. listopada – prije toga, odnosno već ovu srijedu Apple će predstaviti nove modele iPhonea, dok bi tjedan dana nakon Microsofta svoje novitete i nove telefone trebao predstaviti i Google tako da je ispred svih ljubitelja tehnologije i gadgeta uzbudljivih mjesec dana.

Izvor: ZDnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti