Stiže Nintendo 3DS

Jeste li ikad željeli igrati igre u 3D tehnologiji bez nošenja onih groznih naočala? Nintendo je službeno najavio izlazak svoje Nintendo 3DS igraće konzole u ožujku 2011. godine za američko i europsko tržište.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 19.01.2011. / 21:18

Stiže Nintendo 3DS

Jeste li ikad željeli igrati igre u 3D tehnologiji bez nošenja onih groznih naočala? Nintendo je službeno najavio izlazak svoje Nintendo 3DS igraće konzole u ožujku 2011. godine za američko i europsko tržište. 

Cijena uređaja u Americi će iznositi 249,99 dolara, dok će u Europi sve zavisiti o dostavljačima, no najavljene cijene dostavljača se kreću oko 272 eura. Nintendo 3DS će se u Japanu već moći nabaviti potkraj veljače ove godine.

3DS je nastavak generacije DSi, a bit će kompatibilan unatrag sa DS i DSI igrama, jedino što će one raditi samo u 2D tehnologiji. Dolazit će u paketu sa stanicom za punjenje i 2GB SD karticom. Podržavat će reprodukciju 3D filmova, a njime ćete moći i surfati Internetom.


Nintendo 3DS karakteristike


Nintendo 3DS baziran je na PICA 200 grafičkom procesoru koji je izgrađen po mjeri od strane japanske DMP startup tvrtke. Ima 2 ekrana, a prvi od njih je 3D ekran rezolucije 800x240 piksela, odnosno 400x240 piksela po jednom oku što mu omogućuje autostereoskopski 3D efekt.

Intenzitet 3D efekta moći ćete prilagoditi pomoću slidera sa strane uređaja. Donji ekran je na dodir i ima rezoluciju 320x240 piksela. 3DS također ima dvije kamere sa vanjske strane koji mu omogućuju fotografiranje 3D slika, dok se sa prednje strane ekrana također nalazi kamera koja gleda prema igraču.

Sve kamere imaju rezoluciju od 0.3 megapiksela. Uređaj također podržava 2.4 Ghz 802.11 WiFi povezivost sa WPA/WPA2 poboljšanom sigurnošću. Isto tako 3DS u sebi ima ugrađen akcelerometar i žiroskop.


Nintendo 3DS igre


Nintendo 3DS igre ćete moći kupiti, odnosno skinuti sa njegove web trgovine direktno na uređaj. Ovdje ćete moći naći i razne demo igre i video najave nadolazećih igara.

3Dsov incijalni izlazak na tržište dolazi sa podrškom za oko 30 igara, a neke od njih su: Zelda, Ocarina of Time 3D, Kid Icarus Uprising, Dead or Alive Dimensions, Pro Evolution Soccer 2011 3D, nova 3D Madden igra, Super Street Fighter IV 3D i još mnogo njih više.

Također je najavljen i retro game servis s kojeg ćete moći skinuti neke od klasičnih Nintendovih naslova za Game Boy. Za razvoj igara za njihovu konzolu, Nintendo najavljuje veliku podršku i ostalim drugim proizvođačima igara.


Rizici 3D tehnologije


Nintendo je javno izjavio da 3D pogled kod 3DS konzole nije za djecu ispod 6 godina i mlađe, jer može izazvati probleme s vidom. Sugerira da mlađi igrači umjesto toga koriste njegov 2D pogled kod samog korištenja uređaja odnosno konzole. U nastavku pogledajte kratki video sa E3 Expo sajma u lipnju 2010 godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti