Stiže nova igra s arenom do 400 online igrača u PvP modu

Popularni PlayerUnknown's Battlegrounds uskoro dobiva opakog konkurenta!

Monika Nožić Monika Nožinić | 21.09.2017. / 08:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Project X nova je MMO pucačina na kojoj radi britanski developer Automaton. Igra će podržavati čak do 1000 igrača koji će dijeliti isti online svijet, a prava zabava počinje u Battle Royale gameplay modu, koji će podsjećati na onaj iz igre PlayerUnknown's Battlegrounds.

Jedina razlika u Project X jest to što nas čekaju mečevi sa do 400 stvarnih igrača na mapi. Ovi ogromni PvP (Player vs. Player) mečevi s načinom igranja "tko posljednji preživi" bit će mogući pomoću SpatialOS-a, cloud-based tehnologije koja će developerima omogućiti da "značajno nadmaše mogućnosti koje danas nude tradicionalni game enginei ili serveri".

S ovako velikim brojem igrača Project X će imati i veću mapu u odnosu na igru PlayerUnknown's Battlegrounds. Iz Automatona kažu kako im je u cilju mapa veličine 12x12 km, u usporedbi s PUBG arenom čija mapa iznosi 8x8 km. Inače, osim Battle Royale moda, od kojeg se očekuje da će biti najpopularniji, ovaj će MMO imati i dinamičnu promjenu vremenskih prilika, životinje koje će nastanjivati svijet, social hubove u okviru kojih će igrači moći ostvarivati interakciju, kao i player-driven priču. Zasad nije objavljen točan datum izlaska, a jedino što je poznato jest informacija da bi se igra trebala pojaviti tijekom sljedeće godine.

Pretpostavljamo da ste vjerojatno već upoznati s ogromnim uspjehom naslova PlayerUnknown's Battlegrounds, koji je do sada prodan u preko 10 milijuna primjeraka, a nedavno je prestigao i Dota 2 te postao igra s najvećim brojem aktivnih igrača na Steamu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti