Stižu nova računala i tableti! Apple najavio konferenciju za kraj listopada

Službeno, naravno, još ništa nije poznato, no gotovo je sigurno da ćemo vidjeti nove modele tableta, nadograđena prijenosna i stolna računala.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.10.2018. / 15:30

Apple (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Apple je, osim novih modela iPhonea i pametnog sata koje je predstavio prošlog mjeseca, za ovu godinu pripremio i još neke novitete, a o čemu se točno radi saznat ćemo 30. listopada. Za tada su iz ove kompanije najavili konferenciju koja će se održati u New Yorku i na kojoj možemo očekivati nove modele iPadova i nova računala.

Novi modeli iPadova, a navodno će biti dva modela, trebali bi donijeti velike promjene u odnosu na prethodnike – 11 inčni i 12,9 inčni model tako bi trebali imati ekran skoro od ruba do ruba, neće imati Touch ID, već otključavanje prepoznavanjem lica Face ID, a spominje se i USB-C priključak. Ono što bi novi model mogao izgubiti u odnosu na postojeće uređaje jest 3,5 mm izlaz za slušalice, no hoće li Apple i s tabletima krenuti stopama iPhonea i izbaciti ovaj priključak saznat ćemo za manje od dva tjedna.

Već jako dugo vremena mrežom kruže glasine o novom i jeftinijem Appleovom prijenosnom računalu – to bi mogao biti nasljednik 13 inčnog MacBooka Air ili nova verzija 12 inčnog MacBooka. Nekih konkretnijih informacija o ovom uređaju još nema, no sigurno je kako će imati napredniji hardver, bolji ekran i, najvjerojatnije, povoljniju cijenu.

Novitete možemo očekivati i s Appleovim stolnim računalima iMac – osim standardno naprednijeg hardvera, ova bi računala trebala imati i značajna poboljšanja oko ekrana (ovo bi moglo znači podršku za True Tone). Ljubitelji najmanjeg računala ove kompanije – Mac Minija, također bi mogli doći na svoje jer Apple nakon dugo godina planira nadogradnju ovog računala. Sigurno je da ćemo u kućištu naći nove procesore i grafiku te više memorije, a nadajmo se kako će cijena novih računala ostati ista kao i cijena trenutnih modela.

Izvor: 9to5Mac


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti