Što bi se dogodilo da Rossetin komet udari u Los Angeles?

Rosetta, letjelica Europske svemirske agencije, približila se svom cilju, a na opće oduševljene javnosti, ubrzo su počele stizati detaljne fotografije kometa.

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 21.08.2014. / 11:58

Što bi se dogodilo da Rossetin komet udari u Los Angeles?

Rosetta, svemirska letjelica Europske svemirske agencije, nakon desetogodišnjeg leta kroz Sunčev sustav, približila se svom cilju - kometu Čurjumov–Gerasimenko. Na opće oduševljene javnosti, ubrzo su počele stizati detaljne fotografije svemirske stijene. Grdosija je širine 3 kilometra, što se u usporedbi s ostalim svemirskim tijelima možda čini malo, ali ljudi često zaboravljaju njezinu 3D prirodu, kao i činjenicu da je komet zaslužan za izumiranje dinosaura bio slične veličine.

Michel, inače astronom amater, odlučio je stvari postaviti u drugačiju perspektivu. Koristeći se vještinama grafičke obrade, smjestio je komet među visoke zgrade Los Angelesa, koristeći se autentičnom fotografijom koju je snimila svemirska letjelica Rosetta. Iz ovog ugla stvari izgledaju posve drugačije, stoga se nadamo da će navedena slika pomoći uliti strahopoštovanje prema ovom, ali i ostalim manjim kometima s velikom razornom moći.

Churyumov-Gerasimenko

Foto: Michel @quark1972

Komet Churyumov-Gerasimenko, srećom, nikad ne prolazi blizu Zemljine orbite, stoga nema straha od realizacije scene sa slike (osim u slučaju prolaska blizu drugog planeta, što bi kometu moglo promijeniti kurs). Nažalost, isto ne možemo reći za ostale, često mnogo veće asteroide i komete.

Izvor: iflscience.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti