Što kažete na ovaj stroj od dronea?

Iako ne pišemo često o dronovima, oni su itekako dio današnje svakodnevice bilo da se radi o zabavnom ili profesionalnom načinu korištenja.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 22.07.2016. / 08:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dronovi se sve više pojavljuju kao gadgeti koji neće služiti samo za zabavu, već i za ozbiljne stvari poput snimanja filmova, nadgledavanja i pregledavanja, zaprašivanja zemljišta, slikanje iz zraka, dostavu paketa i još mnogo toga. Neke, čak i hrvatske tvrtke već eksperimentiraju s dronovima u svom poslovnom okruženju, no sve je to obavijeno velom tajne.

Kako god bilo, dronova ima različitih vrsta, od onih minijaturnih pa do profesionalnih s ugrađenim kamerama. Dronovima nije teško naučiti upravljati, no za precizno korištenje potrebna je itekako praksa. HubSan X4 je jedan od mnogobrojnih modela koji je namijenjen početnicima a u sebi ima ugrađenu HD kameru pomoću kojih možete dobiti prilično dobre video snimke ili fotografije. Ovaj dron ima ugrađen GPS kojim možete zaključati poziciju na kojoj se dron nalazi i da lebdi na određenoj visini, dok vi obavljate potrebne radnje.

Ako se kojim slučajem izgubite, postoji poseban gumb kojim vraćate dron prema sebi i koji će ga sigurno spustiti na zemlju. X4 ima žiroskop sa šest osi kako bi bio stabilniji, snažniji i kako bi se oduprlo vjetru. Baterija od 2700mAh je sasvim dovoljna za vježbu, te za oko 20-ak minuta čistog letenja, dok se ista do kraja napuni za otprilike 150 minuta.

Težina uređaja je oko pola kilograma, a za upravljanje tu je i pametni daljinski preko kojeg možete obavljati sve radnje, te koji na sebi ima mali zaslon s osnovnim podacima o dronu. Cijena ovog uređaja je 212 dolara, što znači oko 1400 kuna na što morate platiti PDV i poštarinu.

Za one koji se tek žele okušati u letenju dronom, ovo je svakako jedna zanimljiva ponuda jer osim što možete letjeti možete i sve snimiti iz zraka i poslije pregledati na vašem računalu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti