Što mislite o ovom obliku biohakiranja? Ugradila je ključ Modela 3 ispod kože na ruci

Zašto koristiti karticu s ključem kada se čip kojim se može otključati automobil može postaviti ispod kože i Teslu otključati približavanjem ruke vozilu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.08.2019. / 12:34

Amie DD (Foto: YouTube)

Biohakiranje, odnosno integracija biologije i tehnologije prilično je kontroverzna tema, no u posljednje vrijeme sve više ljudi odlučuje se na implementaciju različitih čipova ispod kože koji im pomažu u obavljanju određenih aktivnosti.

Amerikanka i softverska inženjerka Amie DD prije nekoliko godina već je implementirala RFID čip koji joj omogućuje otključavanje stana prislanjanjem ruke na pametnu bravu, odnosno približavanjem dijela ruke u kojem je implementiran čip pametnom telefonu, automatski se pokreće preglednik internetskih stranica na njezinu mobitelu.

Otkad je postala vlasnica Teslina Modela 3, razmišljala je o načinima na koji bi mogla iskoristiti biohakiranje i implementirati ključ ispod kože kako nikada ne bi morala nositi i koristiti ključ, odnosno karticu za otključavanje vozila. Teslini automobili, naime, dolaze s karticom u kojoj je integriran čip koji je potrebno prisloniti uz vozilo za otključavanje, odnosno istim čipom može se upaliti motor.

Doktori s kojima je razgovarala nisu baš bili oduševljeni s tom idejom, no zato je stupila u kontakt s osobom koja je specijalizirana za "modifikacije tijela i slično" i koja je upoznata s procedurom implementacije čipova ispod kože – čovjekom poznatim po nadimku Pineapple (ananas). Ona je uspjela izdvojiti čip koji može otključati i pokrenuti njezin Model 3, dok je "Ananas", kao što je vidljivo na videozapisu, učinio ostalo i postavio joj taj čip pod kožu.

Kako je objavila na Twitteru, zahvat je dobro prošao, no njezina je ruka prilično otečena – s njoj može otključati svoj automobil, no ruku mora postaviti vrlo blizu vratima. Vjeruje da će naknadno, kada oteklina splasne, automobil moći otključati s malo veće udaljenosti.

Njezina priča o biohakiranju brzo se raširila internetom i Twitterom te su mnogi osudili njezin postupak, a neki čak i njezin izgled, no ona se pita po čemu je to što je napravila drugačije od implantata grudi, botoksa i slično, što je danas postalo uobičajeno.

Izvor: US Today
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti