Tokom jučerašnjeg dana, većina korisnika Facebooka imala je probleme korištenja ove društvene mreže. Naime kako smo doznali sa raznih izvora, Facebook je objavio značajke koje nisu trebale biti objavljene.

Nakon što su korisnici počeli viđati nove izglede stranica, te nove značajke poput logiranja korisnika na više accounta jednim klikom, komentare bez “Submit” gumba, sjećanja, filtere za novosti i novi -- već najavljivani -- izgled pregledavanja fotografija, doznali smo kako je Facebook nenajavljeno objavio te novosti greškom -- što su i napisali na na svom službemom Twitter profilu.

Nakon što su se značajke pojavljivale na stranicama korisnika, poslije nekih 45 minuta Facebook vraćen je na stari izgled. Naravno, sada smo svi znatiželjni kakve nas to sve novosti očekuju. Pogledajte kratak opis novih značajki koje bi se mogle naći uskoro na našim profilima.


Nove stranice za obožavatelje


Na Facebooku su se pojavile nove stranice za obožavatelje raznih grupa, proizvoda ili poslovnih stranica. Oponašajući izgled novih stranica Facebook profila, dosadašnje stranice za obožavatelje izgubile su kartice (eng. tabs) na vrhu i zamijenjene su jednostavnim sučeljem koje omogućuje obožavateljima da komentiraju, postavljaju pitanja itd. Za vlasnike samih stranica će ovo predstavljati veliki gubitak, ali nadamo se da će se  ove dodane značajke dokazati korisnima.


Facebook pitanja


Na Facebook je dodana i nova mogućnost postavljanja pitanja. Ova je mogućnost očito bila testirana na stranicama za obožavatelje. Vjerojatno će biti moguće postaviti neko pitanje, a sve što trebate napraviti je klinuti kod vrha stranice na poveznicu „Pitanja“. Sa ove poveznice možete postaviti pitanje ili napraviti malu anketu. Iako je ova mogućnost brzo povučena, čini nam se da sama sposobnost postavljanja anketnog pitanja i dobivanja odgovora naših  istomišljenika je odlična stvar.


Zamjena Facebook računa


Ako ste ikada bavili upravljanjem Facebook stranicama za obožavatelje, znat ćete kolika je gnjavaža sa samim prebacivanjem između različitih Facebook računa. Uz ovu novu značajku, Facebook će vam omogućiti da pritiskom na tipku „Zamjena računa“ dobite mogućnost različitih prijava za svaku stranicu.


Sjećanja


Nova značajka Memories (ili na hrvatski sjećanja) omogućavat će pregledavanja svega što ste radili na Facebooku, što ste s kim pričali, koje ste slike stavili, što ste se dopisivali, itd. I ova će značajka, uz ostel gore navedene, postati dio novog Facebooka.


Vanjski svijet


Osim stranica Facebook testira i nove mogućnosti pod nazivom 'Outside World'. Još uvijek je nepoznato što to je, no čini se da bi to mogla biti nedavno spomenuta top lista postova poput novosti, videa i ostalih sadržaja koji se dijele online, piše TechCrunch. Ove značajke su prototipi koji su izašli van, te neće biti dostupni za korištenje -- barem ne još.


Lightbox korisničko sučelje za fotografije


Čitatelji Mashablea primjetili su kako novi izgled pregledavanja fotografija, o kojem smo već pisali, ima neke greške. Čitatelj Andrew Mrozkowski Mashableu je poslao screenshoot fotografije sa greškom, gdje je vidljivo kako izgleda novo korisničko sučelje. U principu kada kliknete na fotografiju pojavljuje se crna pozadina sa nekoliko mogućnosti što daje korisniku mogućnost fokusiranja na fotografije.

Kad će ove novosti biti raspoložive i hoće li uopće biti još neznamo no kao i sve dosad, biti ćete na vrijeme obaviješteni. Zahvaljujemo se i našim čitatljima koji su nam pomogli oko istrage ovog Facebookove 'greške'.

Photo via [Mashable, TheNextWeb]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju