Što to CIA radi na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu?

Na Instagramu se pojavio novi neočekivani korisnik kojeg mnogi prate, no on ne prati nikoga. Bar ne javno.

Martina Čizmić | 26.04.2019. / 13:38

Društvene mreže (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U poplavi influencera, poznatih osoba, različitih brendova i običnih ljudi, na Influenceru se pojavio i jedan pomalo neobičan korisnik.

Svoj je profil otvorila glavna američka špijunska agencija – CIA.

Prva objava i nije posebno spektakularna, ali mogli bismo reći da je karakteristična za CIA-u. Naime, objavili su fotografiju koja bi trebala predstavljati stol jednog njihova zaposlenika. U oči upadaju dokumenti označeni kao "Tajno", perika i iskaznica direktorice CIA-e Gine Haspel.

 

 

Jasno je da se radi o pripremljenoj fotografiji koja bi trebala zabaviti sve koji ju vide, ali ne i otkriti što to točno CIA želi postići svojim prisustvom na Instagramu. Špijunirati druge korisnike? Privući nove agente?

Službeno je objašnjenje za pokretanje profila na Instagramu – transparentnost. Kako su napisali u opisu profila: Mi smo prva linija obrane nacije. Mi postižemo ono što drugi ne mogu postići i idemo tamo gdje drugi ne mogu ići.

S obzirom na to da se radi o agenciji čiji su agenti sve samo ne transparentni u svom radu, bit će zanimljivo vidjeti kako će se njihov profil razvijati.

Zasad su u samo jednom danu prikupili više od 20 tisuća pratitelja, ali, zanimljivo, oni "ne prate" nikoga.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti