U poplavi influencera, poznatih osoba, različitih brendova i običnih ljudi, na Influenceru se pojavio i jedan pomalo neobičan korisnik.

Svoj je profil otvorila glavna američka špijunska agencija – CIA.

Prva objava i nije posebno spektakularna, ali mogli bismo reći da je karakteristična za CIA-u. Naime, objavili su fotografiju koja bi trebala predstavljati stol jednog njihova zaposlenika. U oči upadaju dokumenti označeni kao "Tajno", perika i iskaznica direktorice CIA-e Gine Haspel.

 

 

Jasno je da se radi o pripremljenoj fotografiji koja bi trebala zabaviti sve koji ju vide, ali ne i otkriti što to točno CIA želi postići svojim prisustvom na Instagramu. Špijunirati druge korisnike? Privući nove agente?

Službeno je objašnjenje za pokretanje profila na Instagramu – transparentnost. Kako su napisali u opisu profila: Mi smo prva linija obrane nacije. Mi postižemo ono što drugi ne mogu postići i idemo tamo gdje drugi ne mogu ići.

S obzirom na to da se radi o agenciji čiji su agenti sve samo ne transparentni u svom radu, bit će zanimljivo vidjeti kako će se njihov profil razvijati.

Zasad su u samo jednom danu prikupili više od 20 tisuća pratitelja, ali, zanimljivo, oni "ne prate" nikoga.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju