Što Warren Buffett misli o budućnosti Applea

Warren Buffet, treći najbogatiji čovjek na svijetu u intervjuu za Bloomberg rekao je što misli o budućnosti Applea

Zimo Zimo Zimo | 21.03.2011. / 15:47

Što Warren Buffett misli o budućnosti Applea

Warren Buffet, treći najbogatiji čovjek na svijetu u intervjuu za Bloomberg rekao je što misli o budućnosti Applea.

Poznati investitor Buffett za Bloomberg je istaknuo da ne ulaže u tech kompanije iz razloga što je njihovu budućnost teško predvidjeti.

'Imamo samo nekoliko tech kompanija u koje smo investirali i samo nekoliko ćemo ih zadržati za budućnost', istaknuo je Buffet u Južnoj Koreji.

'Ekonomiju Coca-Cole u narednih 5 do 10 godina za mene je lako predvidjeti, ali Appleovu budućnost je vrlo teško predvidjeti.'

Jedan od razloga su primjerice potresi koji su se dogodili u Japanu, gdje tvornice poput Toshibe snabdjevaju 20 posto svjetskih tehnoloških proizvoda, uključujući 40% komponenata i 19% čipova, procjenjuje CLSA Ltd.

Buffett kaže kako je pad Japanskih burza prilika za nove investicije, te kaže da on posjeduje Japanske dionice ne bi ih prodavao bez obzira na događaje unazad nekoliko dana.

Za Apple kaže kako je moguće da ima najsvjetliju budućnost na svijetu, no kako on nije sposoban ulagati i biti dio tog razvoja. 'Jednostavno gledam na poslove gdje mislim da vidim kako će tvrtka izgledati za 5 ili 10 godina.' -- kaže Warren.

Zanimljiva stvar je da je Buffett rekao kako provodi više vremena online od Bill Gatesa, tvorca Microsofta, te kako najviše gleda YouTube videe i igra karte. Pogledajte i video intervju vrlo opuštenog Buffetta za Huffington Post.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti