Što zapravo rade community manageri?

Facebookom i Twitterom kruži jedna zanimljiva infografija koja odlično prikazuje jedan radni dan tzv. community managera. Preporučamo da pogledate što to oni zapravo rade.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 28.02.2011. / 19:31

Što zapravo rade community manageri?

Facebookom i Twitterom kruži jedna zanimljiva infografija koja odlično prikazuje jedan radni dan tzv. community managera. Preporučamo da pogledate

što to oni zapravo rade.

Prvo i odmah na početku, ono što mi je zapelo za oko jest upravo naslov 'The Future Of Work'.

Mislim da ovo ne treba posebno objašnjavati.

Community manageri svakim su danom sve više traženi stručnjaci iz razloga što poduzeća shvaćaju važnost društvenih medija u poslovanju i načinu kako danas komuniciramo.

Fraza koju smo nekad koristili 'ako nisi na webu, praktički ne postojiš' danas je prerasla u 'ako nemaš twitter i facebook profil, tko će znati za tebe?'.


Što je to zapravo community manager i što je njegov posao?


Čovjek koji sjedi za računalom 12h dnevno, 6h je na mobitelu i ostatak vremena spava je community manager. On piše, komunicira sa ljudima na Facebooku, Twitteru i ostalim društvenim mrežama. On je zapravo upravitelj društvenih mreža.

Vjerojatno ste pomislii, pa šta ovaj radi, sjedi za računalom i nešto tamo tipka cijeli dan. Dok drugi rade svoj posao od 8 do 16h, odu kući i sve svoje brige ostave u uredu, community manageri tipkaju i nemaju radno vrijeme.

E sad, da bi radili taj posao kako treba, važno je učiti iz dana u dan. Svi mi radimo greške, no to su greške na kojima učimo. Ono što je važno kod posla community managera jest imati dovoljno vremena, volje, živaca i ono najbitnije -- morate voljeti to što radite.

A zašto tvrtke zapošljavaju CM? Upravo zato što oni nemaju vremena za vođenje profila Twittera i Facebooka jer su usredotočeni na svoje ciljeve, te nisu dovoljno upućeni u cijelu priču. Zato se zapošljavaju ljudi koji umjesto njih rade taj posao.

Još uvijek mislite da je lako biti community manager? Pogledajte ovu infografiju koju su napravili Socialcast, pa procjenite sami. Trebate community managera? Javite nam se!

Kliknite na sliku za veći prikaz.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti