Stotine djece diljem Hrvatske sudjelovale u "Satu kodiranja"

"Sat kodiranja" (Hour of Code) globalni je projekt u kojem svake godine sudjeluju deseci milijuna učenika i studenata (ali i odraslih) u više 180 zemalja svijeta.

Martina Čizmić | 11.12.2017. / 12:47

Sat kodiranja (Foto: Algebra) (Foto: Algebra)

Više od 800 djece osnovnoškolske dobi odazvalo se pozivu Algebrine Digitalne akademije da se pridruže globalnom „Satu kodiranja“ te je u četiri grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku – provelo nedjelju savladavajući osnove kodiranja uz instruktore Digitalne akademije.

"Sat kodiranja" (Hour of Code) globalni je projekt u kojem svake godine sudjeluju deseci milijuna učenika i studenata (ali i odraslih) u više od 180 zemalja svijeta. Tijekom jednog sata oni se upoznaju s računarstvom, kroz rad s mentorima i predavačima demistificiraju programiranje i kodiranje te svake godine iznova dokazuju da doslovno bilo tko može naučiti osnove kodiranja – neovisno o tome što trenutačno radi ili što, u slučaju djece, želi raditi u životu.

Organizacijom najposjećenijeg „Sata kodiranja“ u Hrvatskoj Algebrina digitalna akademija ponovno se pridružila ovom globalnom fenomenu iza kojega stoji Code.org, neprofitno udruženje čiji je cilj širenje informatike i njezina dostupnost u što većem broju škola, kao i povećano sudjelovanje djevojaka i žena te manje zastupljenih učenika, poput pripadnika manjina, u ovim procesima. Ovu koaliciju neprofitnih udruga podržavaju i tvrtke poput Microsofta, Applea, Amazona i brojnih drugih.

Algebrina Digitalna akademija ovim je projektom ujedno najavila otvaranje upisa za Zimsku školu Digitalne akademije koja će djeci od 1. do 8. razreda osnovne škole pružiti priliku da tijekom zimskih praznika, uz odabir jednotjedne ili dvotjedne škole, savladaju niz njima atraktivnih znanja. Zimska škola Digitalne akademije održat će se od 2. do 11. siječnja 2018. a djeci nudi nove prilike za napredovanje, rast i razvoj u digitalnom svijetu, s ciljem da nauče kako oblikovati, izražavati i komunicirati ideje i sadržaje digitalnim kanalima na suvremen, kvalitetan, kreativan, siguran i etički način.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti