Stotine spremne pomoći "kreketavim bićima" na opasnom putovanju

Mnogi su rekli da su sretni što mogu pomoći životinjama, boraviti u prirodi i uz prirodu, umjesto da kod kuće gledaju televiziju.

Hina | 17.04.2024. / 12:06

Žaba krastača, ilustracija (Foto: Getty Images)

U rezervatu prirode na periferiji nekadašnje ruske carske prijestolnice, volonteri pomažu tisućama žaba krastača da prijeđu suncem obasjanu cestu kako bi stigle na mjesto za mriještenje.

Tisuće žaba krastača prezimi oštru rusku zimu u močvarnoj crnogoričnoj šumi izvan Sankt Peterburga, a u proljeće se nakon buđenja upute na mjesta za mriještenje u nizinskom području Finskog zaljeva, udaljenog nekoliko kilometara.

Kako bi sretno prešli tu migratornu rutu, žabe moraju premostiti ozbiljnu opasnost: promet na jednotračnoj cesti.

Australska krastača, ilustracija U Australiji pronađena "Toadzilla" teška 2,7 kilograma

Rezervat prirode pozvao je ovo proljeće volontere da pomognu kreketavim bićima pomoći na opasnom putovanju, a odaziv je golem.

U samo 4 sata registriralo se 600 ljudi, rekao je djelatnik rezervata prirode Nino Natsvaladze.

Volonteri odjeveni u reflektirajuće prsluke kako bi bili uočljivi vozačima nedavno su patrolirali cestom, saginjući se kako bi pokupili spore žabe krastače, koje su trome nakon duge zime, i prenijeli ih na sigurno preko ceste.

Mnogi su rekli da su sretni što mogu pomoći životinjama, boraviti u prirodi i uz prirodu, umjesto da kod kuće gledaju televiziju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti