Papirnate karte odavno su postale prošlost te danas pri svakom planiranju putovanja ili pri snalaženju u novim gradovima gotovo uvijek koristimo GPS. Dok dio ljudi koristi posebne uređaje za navigaciju, većina koristi ono što im je najdostupnije na mobilnim uređajima, a to su Googleove karte. No kako smo to mogli vidjeti u više slučajeva, navigacija nije savršena te ponekad praćenje uputa na ekranu telefona ili GPS uređaja vozače može odvesti na pogrešan put.

Kakve probleme može uzrokovati navigacija, saznali su vozači u Denveru koji su nakon prometne nesreće na cesti prema aerodromu potražili zaobilazni put s kojim bi mogli izbjeći čekanje i gužve i što prije stići do zrakoplovne luke. Rješenje su potražili od Googlea i njegovih karata te ih je aplikacija uputila na alternativni pravac kojim je put do aerodroma čak još brži u odnosu na uobičajenu rutu. Stotinjak vozača krenulo je tim pravcem, no pokazalo se kako je riječ o zemljanom putu koji se nakon običnih kiša pretvorio u blatnu kaljužu. Automobili su počeli proklizavati, a neki su se ukopali u blatu, zbog čega se stvorila velika kolona vozila koja su zapela na ovoj blatnoj cesti te dio njih više nije mogao ni naprijed ni natrag.

Vozači s automobilima s pogonom na sva četiri kotača imali su više sreće pa su se ipak uspjeli probiti kroz blato i nakon dosta vremena izaći na cestu prema zračnoj luci u Denveru. Nakon što su se informacije o stotinu automobila koji su se zaglavili u blatu prateći Googleove karte raširile mrežom, reagirali su i iz Googlea s klasičnim pojašnjenjem da korisnicima uvijek pokušavaju omogućiti najbolje iskustvo, odnosno upute o najboljim pravcima kretanja, no zbog nepredviđenih okolnosti poput npr. lošeg vremena, nekada može doći do problema na tim pravcima.

Izvor: CNN