"Stručnjaci" koji su pregledali "izvanzemaljsko biće" iznenadili svojim tvrdnjama

Maussan je odlučio "dokazati" da se zaista radi o izvanzemaljcima

Martina Čizmić | 19.09.2023. / 11:49

Peruanski ''izvanzemaljac'' (Foto: MaussanTV/YouTube/Screenshot)

Nakon što je saslušanje održano u meksičkom kongresu, koje je uključivalo prezentaciju navodnih ostataka izvanzemaljca, pobudilo pozornost međunarodne javnosti, mnogi su cijeli događaj nazvali predstavom i farsom. Znanstvenici su pozvali meksičkog novinara Jamiea Maussana, koji je pokazao dva "mala tijela" navodno pronađena u Peruu, da "tijela" ustupi znanosti ne bi li se utvrdilo o čemu je točno riječ.

Navodni Šokantno saslušanje pred meksičkim Kongresom: Poznati NLO istražitelj predstavio dva tijela za koja tvrdi da su - izvanzemaljska

Podsjetimo, Maussan je u prezentaciji rekao da su primjerci pronađeni u blizini peruanskih drevnih Nazca linija i da ih je meksičko Nacionalno autonomno sveučilište (UNAM) datiralo ugljikom te da je zaključeno da su stari oko 1000 godina. Tvrdio je da nisu u srodstvu ni s jednom vrstom na Zemlji.

Međutim, UNAM nije želio dati podatke koji bi potkrijepili Maussanovu tvrdnju, a Ministarstvo kulture Perua već je ranije podigla kaznene prijave protiv Maussana i njegovih suradnika.

Sad je Maussan odlučio "dokazati" da se zaista radi o izvanzemaljcima. Na svom je kanalu na YouTubeu pokazao snimke ispitivanja tijela na CT skeniranju. Kako je rečeno, skeniranje je u jednom od "tijela" otkrilo nešto što bi moglo nalikovati na jaja. No o čemu se točno radi, nije bilo precizirano. Naime, rekli su kako bi trebalo dodatno proučiti "abdomen bića".

Tijelo koje su nazvali Clara navodno je bilo "živo, netaknuto, biološkog podrijetla i u gestaciji". Istaknuli su da, iako nisu mogli odrediti radi li se o izvanzemaljskom biću ili ne, skenovi su pokazali kako je to organsko biće, a ne umjetno stvoreno tijelo od različitih dijelova.

"Tijelo" ima izduženu lubanju i po tri prsta na svakoj ruci, ali po svemu ostalome podsjeća na ljudsko biće. Tijekom prijenosa moglo se čuti kako ima "lagane kosti i nema zuba".

Navodni Izvanzemaljska tijela predstavljena u meksičkom Kongresu prozvana podvalom

Navodno su tijekom pregleda pronađeni i implantati napravljeni od kadmija i osmija, metala koji nisu baš česti na Zemlji, a koji nisu ugrađeni na takav način da bi sugerirali spajanje različitih dijelova tijela. Maussan je istaknuo i kako tijekom pregleda nisu pronađeni tragovi lomova ili spajanja različitih dijelova tijela.

Iako Maussan i njegovi suradnici pozivaju znanstvenike da se priključe istraživanju, još uvijek nisu objavili kako bi to bilo moguće, odnosno kako bi znanstvenici mogli uzeti uzorke i utvrditi o čemu se točno radi.

Osim toga, brojni su znanstvenici već odbacili ideju da se radi o izvanzemaljskim bićima te su mišljenja da se radi o mumijama djece, koje u Peruu u prošlosti nisu bile takva rijetkost.

Svi "dokazi" koji su dosad prezentirani javnosti, a za koje Maussan tvrdi da su prikupljeni znanstvenim metodama, nisu uspjeli uvjeriti širu javnost da se radi o "stvarnom primjerku izvanzemaljca". I tako će vjerojatno biti sve dok se ne provede neovisno istraživanje. 

No to ne znači da Maussan sa svojim snimkama i tvrdnjama i ubuduće neće pobuđivati maštu javnosti. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti