Stvaraju se redovi ispred Appleovih trgovina

Prodaja novih modela iPhonea kreće sutra, a ispred trgovine u San Franciscu prvi Appleovi fanovi kampiraju još od utorka popodne

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.09.2015. / 08:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još od kad je Steve Jobs predstavio prvi model iPhonea, početak prodaje Appleovih telefona prate veliki redovi ispred trgovina, pri čemu najvjerniji obožavatelji ove kompanije danima kampiraju i spavaju na ulicama samo kako bi se među prvima domogli željenog gadgeta. Prošlogodišnji redovi bili su rekordni, što je ukazivalo na veliku potražnju za iPhoneom 6 i 6 Plus koji su napokon donijeli velike ekrane. Prodaja iPhonea 6S i 6S Plus počinje sutra u određenim zemljama poput SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Kine i drugih, a ispred nekih trgovina u Americi već su se počeli stvarati redovi. Novinari Cneta tako su ispred Appleove trgovine u San Franciscu popričali sa šest Vijetnamaca koji su još utorak popodne zauzeli svoje pozicije kako bi se prvi domogli novih modela iPhonea.

Rasprodani iPhone 6S i 6S Plus

Zanimljivo je kako ovaj red predvode 73-godišnji Viet Nguyen i 48-godišnja Huong Dinh te oboje planiraju kupiti dva modela iPhonea 6s Plus kapaciteta 64GB. Dinh je novinarima rekla kako su je privukli 'novi telefon i nova boja', a telefone će kupiti za sebe i kćer, dok će trenutni model koji koristi (iPhone 6) dati suprugu. Ono što je pomalo iznenađujuće jest da u srijedu popodne ispred najpoznatije Appleove trgovine na Manhattanu nije bilo redova za novi iPhone te još nitko nije zauzeo svoju poziciju kako bi prvi kupio novi telefon. Ovo bi mogao biti znak kako ove godine ipak ne treba očekivati tako veliku navalu na Appleove telefone kakva je bila prošle godine kada je ova kompanija prodala rekordni broj iPhonea, no treba napomenuti kako su u pretprodaji svi modeli već rasprodani. Tim Cook, za razliku od prošle godine, nije se pohvalio količinom prednarudžbi, već su iz ove kompanije objavili kako su na dobrom putu obaranja prošlogodišnjeg rekorda i prodaje više od deset milijuna telefona tijekom prvog prodajnog vikenda. Inače, dok su na početku u redovima ispred Appleovih trgovina bili pretežno najveći fanovi ove kompanije i njenih uređaja, posljednjih godina mjesto u redu zauzimali su i ljudi koji su ta mjesta prodavali drugima, programeri aplikacija za iPhone, vlasnici kompanija koji su na ovaj način htjeli reklamirati svoje usluge itd.

Više o potražnji za iPhoneom 6S i 6S Plus saznat ćemo već sutra kada počne njihova prodaja, a Apple bi sljedećeg tjedna trebao objaviti i konkretne brojke vezane uz prvi prodajni vikend. Još nema informacija o početku prodaje ovih telefona u Hrvatskoj (u nekim se trgovinama već mogu prednaručiti), ali za očekivati je da će se u ponudi naših mobilnih operatera pojaviti do kraja godine.  

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti