Suradnja za budućnost: Končar i FER zajedno pokreću novi kolegij o IoT-u

Osnovna ideja ove suradnje je bolje upoznavanje studenata treće i viših godina s razvojem aplikacija za najsuvremenija digitalna rješenja, koja koriste vodeće svjetske IT tvrtke, pa tako i Končar – Digital.

Martina Čizmić | 05.11.2021. / 16:21

Studenti, ilustracija (Foto: Getty Images)

Tehnološke tvrtke dobro znaju vrijednost suradnje s akademskim sektorom. Ne samo da tako lakše dolaze do potencijalnih budućih zaposlenika, već i jer akademskom sektoru nude iskustvo iz prakse. 

Jednu takvu suradnju dogovorili su zagrebački Fakultet elektronike i računarstva i Digital, tvrtak član Grupe Končar. Kako su istaknuli iz Končara, Digital je najmlađa tvrtka u njihovoj grupi, a osnovan je s ciljem daljnjeg unaprjeđenja konkurentnosti u području razvoja industrijskog softvera te proširivanja digitalnog portfelja usluga. Suradnjom s FER-om dati će svoj će doprinos obrazovanju budućih stručnjaka kroz suorganizaciju kolegija Razvoj programskih rješenja za industrijske IoT-sustave.

U oblaku (Foto: Thinkstock) 5G, AI i IoT zauvijek će izmijeniti bankarstvo - dolaze novi poslovni modeli i bolje korisničko iskustvo

Končar – Digital danas okuplja stručnjake koncerna Končar iz područja industrijskog softvera namijenjenog vođenju sustava kritične i urbane infrastrukture. Prilagodljiva organizacija Končar – Digitala omogućit će nam pouzdan pristup kupcima i razvoju novih vlastitih digitalnih rješenja. Motivirani zaposlenici s prostorom za kreativnost i mogućnošću eksperimentiranja stvarat će inovacije. Stoga je glavna zadaća tvrtke Končar – Digital usmjeriti inovacije u razvoj uspješnih digitalnih rješenja za tržišta cijelog svijeta, ističe dr. sc. Stjepan Sučić, član Uprave društva Končar – Digital, koji je svoj profesionalni put u Končaru započeo još tijekom studija.

Nositelji ovog kolegija su predavači s FER-a, no studente će sa svim teorijskim i praktičnim znanjima upoznati tim iz Končar – Digitala, koji će voditi predavanja i laboratorijske vježbe. Osnovna ideja ove suradnje je bolje upoznavanje studenata treće i viših godina s razvojem aplikacija za najsuvremenija digitalna rješenja, koja koriste vodeće svjetske IT tvrtke, pa tako i Končar – Digital.

Slika nije dostupna IoT nije samo za velike: Odabrane najbolje pametne igračke koje su osmislili školarci

Predavanja se pritom temelje na teoriji i zadacima kojima Grupa Končar osposobljava svoje nove zaposlenike i uvodi ih u svijet razvoja industrijskog softvera. Upravo je SCADA sustav PROZA NET perjanica Končarevih softverskih rješenja s više od 700 implementacija u regiji i svijetu. Shodno tome, ovaj kolegij predstavlja izuzetnu priliku za studente da se uz pomoć ponajboljih domaćih stručnjaka upoznaju sa stručnim aspektom rada s najsuvremenijim tehnologijama. Osim razvoja svojih znanaja i vještina, studenti kroz ovaj kolegij također imaju priliku nastaviti svoj profesionalni razvoj kao članovi Končar – Digital tima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti