Sustav javnih bicikala od sada na 10 lokacija u Zagrebu!

Jeste li primijetili kako grad u zadnje vrijeme poprima karakteristike velikih europskih metropola? Koncerti poznatih glazbenika, izložbe, festivali na otvorenom, sve veći broj stranih turista.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 07.09.2013. / 15:34

Sustav javnih bicikala od sada na 10 lokacija u Zagrebu!

Jeste li primijetili kako grad u zadnje vrijeme poprima karakteristike velikih europskih metropola? Koncerti poznatih glazbenika, izložbe, festivali na otvorenom, sve veći broj stranih turista.

Priča ne bi bila potpuna bez onih malih plavih stupova s ekranom na kojima možete unajmiti gradske bicikle. Sustav javnih gradskih bicikala nextbike dostupan u brojnim europskim i svjetskim metropolama od svibnja ove godine prisutan je i u gradu Zagrebu.

U samo 3 mjeseca ovaj svjež i moderan sustav pokazao se kao odlična nadopuna javnog gradskog prijevoza. Radi se o ekonomski i ekološki održivom sustavu mobilnosti koji pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja, doprinosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu i općenito utječe na poboljšanje kvalitete života u gradu. Jednom kad se registrirate u Zagrebu, nextbike bicikle moći ćete unajmljivati u više od 80 gradova u svijetu!

Zagrebački projekt je u Hrvatskoj dobio podršku predsjednika Josipovića, Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Ministarstva poduzetništva, Savjeta za zelenu gradnju, biciklističkih udruga i stekao brojne fanove među građanima, studentima i turistima. U samo 3 mjeseca registrirano je preko 1600 korisnika!

10 lokacija

Stanice za najam javnih bicikala nalaze se na sljedećim lokacijama: Glavni kolodvor, Kvaternikov trg, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Tehnički muzej, Gundulićeva, Petrinjska, Shopping centar Point na Vrbanima III, Avenue Mall, Studentski dom Stjepan Radić i restoran RougeMarin na Sigečici.

Najam bicikala

Prvih pola sata vožnje svaki dan je besplatno. Nakon isteka prvog sata korisniku se od uplaćenih 79kn iznos tog „prepaid kredita“ smanjuje za 8 kn za svaki sljedeći sat do maksimalno pet sati.

Za one koji planiraju češće koristiti bicikl kao gradski prijevoz, osmišljena je nextbike tarifa. Nakon uplate 79 kn, mjesečna naknada za nextbike tarifu iznosi 20 kn i taj se iznos odbija od već uplaćenog kredita, odnosno ne naplaćuje se dodatna naknada, nego se samo smanjuje raspoloživi iznos kredita. Međutim, preostali iznos koristi se za najam bicikla po dvostruko povoljnijem cjeniku. Prilikom svakog pojedinog najma, prvih pola sata vožnje je gratis. Nakon isteka prvog sata korisniku se od uplaćenih 79kn iznos tog „prepaid kredita“ smanjuje za 4 kn za svaki sljedeći sat do maksimalno pet sati. Uz nextbike tarifu, uštedjet ćete popriličan troznamenkasti iznos za vožnju hrvatskom metropolom!

USB punjači za mobitele

Na biciklima s Vip reklamama možete pronaći USB punjač za vaše mobilne uređaje. Ne zaboravite uzeti svoj USB kabel za mobitel, priključite ga na utičnicu u košarici bicikla i okrenite prekidač na prednjem kotaču na poziciju USB punjača kako bi struja iz dinama punila mobitel. U suprotnom dinamo napaja svjetlo na prednjoj strani bicikla.

Više informacija o ponudi potražite na službenim nextbike stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti