Twitter, osim što nam omogućuje da dođemo brzo do informacija, da saznamo što poznati rade i što naši prijatelji ručaju, šire spam i viruse.

Servis za skraćivanje URL-a često se koristi na Twitteru, no znate li kuda vas taj link vodi prije nego kliknete na njega?

Dnevno se pošalje oko 200 milijuna tweetova, a Catalin Cosoi iz BitDefendera tvrdi kako se 350 milijardi tweetova proširi na ovoj društvenoj mreži jer svaki tweet je poslan dugačkim listama ljudi.

'Prema našim statistikama, jedan posto tih tweetova su zloupotrebljeni, te sadrže spam ili linkove na stranice koje sadrže viruse ili druge razne lažne softvere. To znači da je 3.5 milijarde 'zlih' tweetova poslano dnevno, odnosno prosječan korisnik primi 17 opasnih tweetova dnevno.' nadodaje Cosoi.

Dakle, ono što bi moglo izgledati kao najobičniji link zapravo bi mogla biti stranica koja vas vodi na mogućnost preuzimanje softvera gdje se traži broj vaše kreditne kartice.

Cosoi kaže kako uz njihov softver SafeGo, sumnjive spamere među listom vaših followera označi sa četiri boje, odnosno sve do crvene boje kojom su označeni ekstremno sumnjivi tviteraši - korisnici koji šalju spam ili sumnjive linkove.

Servis vas i obavještava privatnom porukom ukoliko je novi follower sumnjiv, samo ako je SafeGo uključen, a on će nastaviti potragu za sumnjivim tviterašima.

Via DailyMail, Photo Guardian

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju