Sve što trebate znati o Xbox SmartGlassu

Jučer je Microsoft na konferenciji za novinare među ostalim novostima predstavio i SmartGlass, no o čemu se zapravo radi?

Zimo Zimo Zimo | 05.06.2012. / 09:30

Sve što trebate znati o Xbox SmartGlassu

Jučer je Microsoft na konferenciji za novinare među ostalim novostima predstavio i SmartGlass, no o čemu se zapravo radi?

SmartGlass je nova aplikacija kojom Microsoft želi promijeniti način kako koristimo tablet, smartphone i TV uređaje u našoj dnevnoj sobi. Ta aplikacija pretvara telefon ili tablet u zaslon za vaš TV, upravljač za igranje ili kontroler za upravljanje internetom. No ono što je bitno spomenuti jest da SmartGlass radi i s iOS, Android i Windows operativnim sistemom.

SmartGlass dakle pretvara Xbox 360 u multimedijski centar u vašoj dnevnoj sobi, odnosno tablet, telefon ili računalo s SmartGlassom postaje drugi ili treći zaslon vašeg TV-a. Primjerice, igra čija se glavna tematika odvija na TV-u putem Xboxa 360 može biti puno više od same igre, pa tako na smartphoneu ili tabletu možete pratiti neke druge informacije o igri kao što je pregled mapa ili ostale relevantne informacije potrebne za igru.

Nadalje, Microsoft je najavio i Internet Explorer za Xbox 360 koji će koristeći SmartGlass vaš smartphone i tablet pretvoriti u tipkovnicu i miš.

Dakle, Microsoft je očito pronašao svoje viđenje budućnosti odnosno način kako ćemo svakodnevno provoditi vrijeme ispred naših TV-a, koje više neće biti samo jedan zaslon već tri. Također, Xbox samim time postaje srce multimedije u dnevnoj sobi, dok smartphonei, računala i tableti postaju samo njegovi 'pomoćnici' koji omogućuju upravljanje sadržajem.

Sada kada je Microsoft predstavio svoje viđenje, Samsung svoje, zanimljivo će biti vidjeti kako to Apple zamišlja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti