Znanstvenici zbunjeni: Svemir ne bi trebao postojati, a ipak je tu

Naš svemir ne bi trebao postojati, tvrde znanstvenici.

K.B. | 25.10.2017. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Većina elitnih znanstvenika na svijetu i dalje pokušava otkriti zašto naš svemir nije uništen čim je nastao. Znanost tvrdi da se upravo to trebalo dogoditi, ali očito nije.

Na početku svemira, prema standardnom modelu, postoji jednaka količina materije i antimaterije. Istraživači su uporno tražili neku razliku između njih, no nisu pronašli ništa. To je dovelo istraživače do pitanja zašto svemir još uvijek postoji.

Sva naša zapažanja pokazuju potpunu simetriju između materije i antimaterije, zbog čega svemir zapravo ne bi trebao postojati, objasnio je doktor Christian Smorra, autor novog istraživanja provedenog u CERN-u. Asimetrija mora postojati ovdje negdje, ali jednostavno ne razumijemo gdje je razlika. Koji je izvor prekida simetrije?

U novom istraživanju, koje je vodio dr. Smorra, mjeren je magnetizam antimaterije preciznije nego ikada prije, no istraživači su bili iznenađeni kad su otkrili da i materija i antimaterija izgledaju savršeno simetrično.

Istraživači se nadaju da će moći proučiti antiprotone u još preciznijim detaljima te vidjeti postoji li razlika, piše Independent.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti