U digitalno doba od danas je zakoračila i Sveta Nedelja. Oni će odsad na novi način isplaćivati novac korisnicima gradskog proračuna, primjerice, sportskim klubovima i vatrogasnoj zajednici.

Dario Zurovac, gradonačelnik Svete Nedelje, otkrio je da je nova aplikacija uvedena kako bi se smanjilo rasipanje novca u javnom sektoru. U ovom slučaju prvenstveno putem sporta ili vatrogasaca. Znat će se za svaku kunu u kojem smjeru ide, objasnio je.

Istaknuo je da je Sveta Nedelja već pokazala da se troškove gradske uprave može prikazati sve do zadnje lipe. Sad ćemo to dići na još jednu novu razinu. Ne želimo da novac ide u vjetar' poručio je.

Otkrio je da je im je fokus na ''pametnom poslovanju'' i digitalizaciji te što manje administracije, što je i jedan od razloga za kandidaturu na parlamentarnim izborima. Što je više digitalizacije, bit će manje administrativnog osoblja, pa ćemo novac moći preusmjeriti u druge sadržaje ili aplikacije koje će biti potrebne u našem gradu, rekao je Zurovac.

Osim Svete Nedelje i Bjelovara, na putu prema digitalizaciji još je desetak gradova u Hrvatskoj koji bi uskoro također trebali uvesti ovakve sustave.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju