Svi pričaju o Fortniteu: "Nisam još vidio igru koja je ovako popularna"

Umjesto uz knjige, mladi slobodno vrijeme provode pokušavajući preživjeti na virtualnom otoku, a bez Fortnitea ne mogu izdržati ni tijekom nastave

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.04.2018. / 12:56

Fortnite (Foto: Fortnite) (Foto: Fortnite)

Nakon predstavljanja prošle godine, Fortnite bio je prilično popularan među mladima koji su provodili sate ubijajući zombije u ovoj igri, a nevjerojatan uspon i popularnost ove igre počeli su nakon što je u rujnu predstavljena besplatna verzija Fortnite Battle Royale.

U ovoj verziji do sto gamera nalazi se na napuštenom otoku i bori za opstanak, odnosno cilj igre je ostati posljednji preživjeli, a ako mislite da je ovo samo igra za djecu u kojoj mladi gube vrijeme, podsjetit ćemo vas na Tylera Blevinsa, mladića koji je u virtualnom gaming svijetu poznat kao Ninja i koji mjesečno zarađuje, vjerovali ili ne, više pola milijuna dolara, odnosno više od tri milijuna kuna igranjem ove igre.

Nakon nedavnog predstavljanja verzija za iPhone i iPad, broj mladih koji su se "navukli" na Fortnite sve je veći, a to je počelo predstavljati probleme i u školama – osim što, umjesto uz knjige, mladi slobodno vrijeme provode pokušavajući preživjeti na virtualnom otoku, bez Fortnitea ne mogu izdržati ni tijekom nastave. Zbog ove igre neki su profesori u školama u SAD-u i Velikoj Britaniji počeli đacima oduzimati telefone, a iz jedne škole čak su roditeljima poslali poruke u kojima im savjetuju da djeci zabrane njeno igranje jer je neprikladna za osnovnoškolce.

Teško je objasniti koliko je (Fortnite) popularan. Svi ga u mojoj školi igraju. Svi pričaju o ovoj igri, prenijeli su na USA Today komentar 13-godišnjaka iz Hillsdalea u New Jerseyu.

Da je riječ o fenomenu u gamerskom svijetu, novinarima je potvrdio i Guy Calabro, osnivač Gamers Paradisea u kojem se održavaju turniri u video igrama, među inima i u Fortniteu. On je rekao kako su svi poludjeli za ovom igrom koja se danas igra u svakoj školi: Nisam još vidio igru koja je ovako popularna poput Fortnitea.

Osim Ninje, i brojni drugi poznati i manje poznati gameri danas zarađuju i žive od Fortnitea, novca kojeg dobivaju na turnirima, od sponzora i slično.

Ova je igra već sada dostupna na brojnim platformama, a kada se pojavi na Androidu (što bi trebalo biti uskoro), možemo očekivati kako će postati još popularnija, a broj igrača još veći.

Izvor: USA Today
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti