Tadaa je startup koji dolazi iz Njemačke a koji radi na iOS aplikaciji za dijeljenje fotografija. No ako se pitate što će nam još jedna aplikacija za fotografije, odgovor stiže u nastavku.

Naime, za razliku od statičnih fotografija ili video snimka, Tadaa 3D vam omogućuje da stvorite 3D sloj na slike prije nego ih podijelite sa svojim prijateljima.

No čar svega dolazi kada gledate fotografije na mobitelu, pa primjerice kada pomičete mobitel, dobivate potpuno novu dimenziju slike — vrlo slično Apple ima u pozadini na svom iOS7.

No kako biste dobili taj efekt trebate se ipak malo više potruditi nego poslikati sliku i staviti na Instagram ili snimiti 6 sekundni video na Vineu. Ovdje dolazi na red 3D editor koji vam omogućuje da maskirate objekt koji želite animirati. Iako Tadaa nudi automatsko detektiranje, znajte da ipak morate upregnuti prstiće i sami odraditi dio posla.

Nakon što odradite potrebno, aplikacija generira 3D sloj, a prije nego što dijelite sliku dalje, možete dodati neki od filtera, svjetlinu, kontrast, cropati fotku i slične standardne funkcije. 

Osim korisnika na mobitelima, slike će moći vidjeti i korisnici na webu, pa će tako primjerice slika automatski početi s animacijom, a ako kliknete na fotku i pomičete miš uokolo vidjet ćete pravi efekt. Ovo bi svakako mogla biti još jedna vrlo zanimljiva aplikacija za brandove, no samo ukoliko imaju vremena za sve te društvene mreže. 

Aplikacija košta 3.99 dolara i možete ju preuzeti na App Storeu. Pogledajte i jednu od slika u nastavku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju