Talenta mu ne nedostaje: 13-godišnjak napravio svoj prijedlog dizajna "Rimac C3 coupe" i oduševio Rimca

'Nadam se da ćeš onda dizajnirati buduće Bugattije i Rimac aute!' poručio mu je Rimac.

Martina Čizmić | 17.01.2022. / 11:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Aleksandar Kovačić ima 13 godina i voli crtati. Već dugo prati što Mate Rimac radi i često mu se javlja u komentarima na Facebooku.

Tako je za Božić od ekipe iz Rimac Automobila dobio i dio Rimac Nevere, točnije nosač spojlera, na poklon s potpisima ekipe koja je radila na Neveri.

Kako bi izrazio svoju zahvalnost, ali i pokazao kreativnost, Aleksandar je uzeo olovku u ruke i napravio vlastitu viziju sljedećeg Rimčeva automobila, koji je nazvao "Rimac C3 coupe". Svoje je crteže objavio u komentaru ispod Rimčeve objave fotografija Nevere i nije morao dugo čekati na odgovor.

Mate Rimac pohvalio ga je za njegov rad i činjenicu da je primijenio njihove "Design DNA" elemente.

Skica je samo jedan mali dio ukupnog procesa dizajna auta, ali vidim da imaš smisla za to. Predlažem da malo vidiš po YouTube-u kako se rade 3D modeli i da se educiraš u tom smjeru. Uz 10 godina puno rada i truda, možeš biti dizajner do tvoje 23. godine. Nadam se da ćeš onda dizajnirati buduće Bugattije i Rimac aute! Sretno ti, napisao mu je Rimac i dobio veliku podršku svojih pratitelja. Naime, Rimac često na svojem profilu objavljuje zanimljivosti vezane za električne automobile (prvenstveno Rimac i Bugatti, ali i ostale), ali i isto tako često komentira i odgovara na pitanja, odnosno komentare pratitelja. 

Aleksandar mu je zahvalio na komentaru i pojasnio dio oko auspuha koji je Rimca malo zbunio.

Hvala ti, za ispuhe je fake plastika jer nemaju električni automobili prave auspuhe kako sam i skužio naravno bilo bi mi drago da napravimo automobile čak i one koji nisu na mobitelima i koji nisu u pijanom stanju jer zbog toga ima puno prometnih nesreća, zahvaljujem legendo, napisao je Aleksandar.

Tko zna, možda će upravo ove skice biti prvi Aleksandrov korak u svijet dizajna automobila. Možda čak i u Rimcu i Bugattiju. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti