Aleksandar Kovačić ima 13 godina i voli crtati. Već dugo prati što Mate Rimac radi i često mu se javlja u komentarima na Facebooku.

Tako je za Božić od ekipe iz Rimac Automobila dobio i dio Rimac Nevere, točnije nosač spojlera, na poklon s potpisima ekipe koja je radila na Neveri.

Kako bi izrazio svoju zahvalnost, ali i pokazao kreativnost, Aleksandar je uzeo olovku u ruke i napravio vlastitu viziju sljedećeg Rimčeva automobila, koji je nazvao "Rimac C3 coupe". Svoje je crteže objavio u komentaru ispod Rimčeve objave fotografija Nevere i nije morao dugo čekati na odgovor.

Koncept Rimac C3 coupe (Foto: Aleksandar Kovačić/Facebook)

Mate Rimac pohvalio ga je za njegov rad i činjenicu da je primijenio njihove "Design DNA" elemente.

Rimac odgovara Aleksandru (Foto: Zimo/Facebook/Screenshot)

Skica je samo jedan mali dio ukupnog procesa dizajna auta, ali vidim da imaš smisla za to. Predlažem da malo vidiš po YouTube-u kako se rade 3D modeli i da se educiraš u tom smjeru. Uz 10 godina puno rada i truda, možeš biti dizajner do tvoje 23. godine. Nadam se da ćeš onda dizajnirati buduće Bugattije i Rimac aute! Sretno ti, napisao mu je Rimac i dobio veliku podršku svojih pratitelja. Naime, Rimac često na svojem profilu objavljuje zanimljivosti vezane za električne automobile (prvenstveno Rimac i Bugatti, ali i ostale), ali i isto tako često komentira i odgovara na pitanja, odnosno komentare pratitelja. 

Aleksandar mu je zahvalio na komentaru i pojasnio dio oko auspuha koji je Rimca malo zbunio.

Aleksandar odgovara Rimcu (Foto: Zimo/Facebook/Screenshot)

Hvala ti, za ispuhe je fake plastika jer nemaju električni automobili prave auspuhe kako sam i skužio naravno bilo bi mi drago da napravimo automobile čak i one koji nisu na mobitelima i koji nisu u pijanom stanju jer zbog toga ima puno prometnih nesreća, zahvaljujem legendo, napisao je Aleksandar.

Tko zna, možda će upravo ove skice biti prvi Aleksandrov korak u svijet dizajna automobila. Možda čak i u Rimcu i Bugattiju. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju