I Hrvatska ima svoj Amazon: Iza tvrtke koja bilježi rast prihoda od 2500 posto stoje brat i sestra

Platforma Bazzar hrvatski je pandan Amazonu. Osnovali su ga brat i sestra. Radili su dan i noć, a danas su među top 5 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi.

Sanja Vištica | 04.11.2019. / 18:16

Galerija

Itekako je slatko čuti da u Lijepoj Našoj imamo tvrtku koja se na Deloitteovoj listi našla među top 5 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi.

Iza te priče stoje ni manje ni više nego brat i sestra. Tana i Viktor Zimmermann naša su Bolja Hrvatska.

Njihov Bazzar hrvatski je pandan Amazonu. Počeli su u unajmljenoj kući. Radili su dan i noć. Kažu, ponekad se i kvalitetno posvađali, a danas imaju više od 200.000 korisnika i milijunske prihode. 

Bazzar, ne biste vjerovali, bilježi rast veći od 2500 posto.

"Kad smo vidjeli svoje ime u novinama kao najbrže rastuću hrvatsku firmu s još drugim firmama koje smatramo jako uspješnima, jako nam je bilo drago da smo u tom društvu", govori Tana Zimmermann, suosnivačica tvrtke.

Sigurno se pitate - u čemu su tako dobri? Najjednostavnije rečeno, pokrenuli su platformu koja je online šoping-centar. Pa ako korisnik kupuje, primjerice, haljinu...
"Možete filtrirati, možete pogledati po boji. Znači, možete tražiti crvenu haljinu do koljena i pogledati sve ponude crvenih haljina do koljena", objašnjava Tana način na koji platforma funkcionira.

Imaju više od 200.000 korisnika. Na svemu tome, uz njih, vrijedno radi 12 stalnih zaposlenika i nekoliko vanjskih suradnika.

"Velik je to pritisak, velika odgovornost. Stvar tad postaje ozbiljna. Nije to više naša nekakva igra", kaže Viktor Zimmermann, suosnivač tvrtke.

I brat i sestra su mladi, no njihovim zaposlenicima to ne smeta. Na pitanje kako je imati tako mlade šefove, spremno odgovaraju.

"Odlično! Stvarno super, komunikacija je odlična, da se sve dogovoriti", priznaje Irena Gavrić, vanjska suradnica za marketing.

Mnogo dogovaranja i odricanja trebalo je da dođu do ovoga gdje su danas, kada očekuju 21 milijun kuna prihoda. Kako bi se skupilo za temeljni kapital, prije šest godina zaboravilo se na skijanja, izlaske i provode.

"Ja sam nešto uštedio preko studentskog servisa", kaže Viktor. Tana je odvajala od plaće. Pomogla je i mama.
"I mama. Mama je uletjela kad je trebalo", smije se Viktor.

Prije 6 godina pobijedili su na Startup vikendu u Dubrovniku. Bude, kažu, i bratsko sestrinskih svađa. A najbolji dio toga je što se razići jednostavno - ne mogu. Pogotovo kad je i mama dio priče. Budućnost Tana i Viktor vide u Lijepoj Našoj.

"Planiramo ostati u Hrvatskoj, ali svakako se iz Hrvatske širiti dalje, vidjet ćemo još gdje. Imamo neke razgovore", kaže Viktor.

Čini se da će mama biti još ponosnija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti