TCL predstavio jeftine Alcatel uređaje i očaravajući crveni BlackBerry Key2

Među gomilom pametnih telefona, posebnu je pozornost izazvao crveni BlackBerry Key2, pametni telefon s fizičkom tipkovnicom.

Martina Čizmić | 25.02.2019. / 18:26

Alcatel 1S (Foto: TCL)

TCL Communication predstavio je u sklopu Mobile World Congressa nove Alcatelove mobilne uređaje. Svoju su premijeru u Barceloni imali Alcatel 3, Alcatel 3L i Alcatel 1s te tablet Alcatel 3T 10.

Alcatel 3 dolazi s 5,9-inčnim Super Full View zaslonom i malim zubićem u koji je skrivena prednja kamera od 8 megapiksela. Pokreće ga osmojezgreni Qualcomm Snapdragon čipset u kombinaciji s 4 GB radne memorije i 64 GB prostora za pohranu s mogućnošću proširenja microSD karticom.

Alcatel 3 (Foto: TCL)

Na stražnjoj strani nalazi se dvostruka kamera od 13 i 5 megapiksela koja koristi AI Imaging Scene Detection kako bi inteligentno prepoznala do 21 različit scenarij u stvarnom vremenu te omogućila optimalne postavke za savršenu fotografiju.

Sekundarna kamera koristi Google Lens za prepoznavanje okoline i identifikaciju predmeta. Alcatelov Face Key prepoznaje lice korisnika te tako pruža dodatnu zaštitu samog uređaja od neovlaštenog korištenja.

Alcatel 3 biti će dostupan u proljeće po cijeni od 159 eura za verziju 3+32GB (oko 1200 kuna) odnosno 189 eura za verziju 4+64GB (oko 1400 kuna).

Baš poput Alcatela 3 i 3L može se pohvaliti 5,9-inčim HD+ Super Full View zaslonom i malim zubićem u kojem je skrivena 8-megapikselna prednja kamera. Uz četverojezgreni Qualcommov Snapdragon čipset i dugotrajnu 3500 mAh bateriju, 3L osigurava ugodan rad cijeli dan.

Identična stražnja dual kamera s podrškom za Google Lense, kao i kod Alcatela 3, osigurat će izvrsno iskustvo fotografiranja svega što volite.

Alcatel 3L bit će dostupan u proljeće po cijeni od povoljnih 139 eura (oko 1000 kuna).

Posebnu pozornost privukao je Alcatel 1S, pametni telefon kojem je glavni adut niska cijena. Za nešto više od 750 kuna, Alcatel 1S dolazi s osmojezgrenim procesorom, 5,5-inčnim Full View zaslonom, 3GB radne memorije i 32 GB prostora za pohranu.

Alcatel 3T 10 (Foto: TCL)

Za nezahtjevne korisnike tu je dvostruka stražnja kamera od 13 i 2-megapiksela koja koristi AI za prepoznavanje uvjeta snimanja. Čitač otiska prsta nalazi se na stražnjoj strani, a Face Key softver za prepoznavanje lica dodaje dodatnu razinu zaštite.

S 10-inčnim zaslonom dovoljno je velik za ugodno gledanje filmova, a dovoljno malen za lako prenošenje. Opremljen je DPS sustavom za prepoznavanje glasa i s udaljenosti od tri metra tako da ne morate ni dotaknuti uređaj kako biste odgovorili na poziv ili promijenili pjesmu.

Alcatel 3T 10 bit će dostupan u drugoj polovici godine po cijeni od 179 eura (1330 kuna).

BlackBerry Key2 u ograničenom crvenom izdanju

BlackBerry Key2 crveni (Foto: TCL)

Među gomilom pametnih telefona, posebnu je pozornost izazvao crveni BlackBerry Key2, pametni telefon s fizičkom tipkovnicom.

Dobitnik iF DESIGN AWARD-a, crveni Key2 podsjetio je na zlatno doba BlackBerrya. Ono što ga već na prvi pogled izdvaja od ostalih telefona je upravo crvena boja i tipkovnica. No, to ne znači da je prepoznatljiv dizajn jedini adut. Opremljen BlackBerry Limited softverom, pruža dodatnu razinu sigurnosti i privatnosti.

Pokreće ga Android, a opremljen je i dodatnim značajkama poput Google Paya, Google Lensa te Google Assistanta.

Na stražnjoj strani uređaja nalaze se dvostruka kamera i popularni Speed Key, a u Barceloni predstavljena inačica ima 6GB radne memorije i 128 GB prostora za pohranu. Ograničeno crveno izdanje dolazi i sa Hub+ softverom koji ima novu Action traku na dnu Hub+ aplikacija čime olakšava njihovo korištenje.

BlackBerry Key2 u crvenoj boji bit će dostupan na odabranim tržištima (među kojima je i Hrvatska) po cijeni od oko 750 eura (oko 5500 kuna) s posebnim crvenim slušalicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti