Može li umjetna inteligencija biti bolja od iskusnog slastičara? U Milanu su to odlučili iskušati na sladoledu

Umjetna inteligencija ponudila je neke kombinacije o kojima iskusni sladoledar nije nikada razmišljao.

Hina | 29.08.2024. / 10:34

Sladoled, ilustracija (Foto: Getty Images)

Tradicionalni sladoledari u Milanu okreću se umjetnoj inteligenciji (AI) za stvaranje novih recepata, oslanjajući se na modernu tehnologiju kako bi dobili nove okuse smrznute slatke poslastice.

Iako i dalje koriste tradicionalne metode, talijanski sladoledari oslanjaju se na ChatGPT i druge alate umjetne inteligencije kako bi osmislili nove inovativne recepte, piše The Times.

Gianfranco Sampo (63), vlasnik slastičarne Terra u Milanu i jedan od vodećih talijanskih sladoledara, unio je u softver ChatGPT recepte i web stranice proizvođača sladoleda koje cijeni, nakon čega mu je umjetna inteligencija ponudila prijedloge za nove ukuse.

Sladoled, ilustracija Omiljena ljetna poslastica i nije tako loša za naše zdravlje kao što bi netko mogao pomisliti

Na osnovi tih prijedloga, Sampo je razvio inovativne ukuse kao što su sladoled od bijele čokolade s karameliziranim crnim paprom.

Nikad nisam razmišljao o kombiniranju ovih sastojaka, rekao je Sampo za The Times.

Otada je dodao AI recepte svom sorbetu i sladoledima, uključujući sladoled od cimeta s bademima i kockicama krušaka pirjanih u prošeku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti