Tesla kreće u invaziju na Europu, do kraja godine otvara se preko 30 trgovina i servisa

Tesla je najavio agresivno širenje na Europu, za koju očekuju kako će zajedno s azijskim tržištem generirati dvostruko veću prodaju odnego što je to slučaj od Sjeverne Amerike.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 04.03.2014. / 17:42

Tesla kreće u invaziju na Europu, do kraja godine otvara se preko 30 trgovina i servisa

Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Tesla je najavio agresivno širenje na Europu, za koju očekuju kako će zajedno s azijskim tržištem generirati dvostruko veću prodaju odnego što je to slučaj od Sjeverne Amerike.

Iz Tesle su, ususret Geneva Auto Showu, objavili kako otvaraju više od 30 novih servisnih centara i trgovina, a Elon Musk kaže “Do kraja ove godine očekujemo kako ćete moći putovati bilo gdje u Europi koristeći se Superchargerima”

Inače Supercharger su stanice za punjenje Teslinih automobila koji za 20 minuta mogu napuniti baterije automobila na pola, te su strateški postavljeni na bitne lokacije koje će olakšati vlasnicima električnih vozila punjenje. Vlasnici Model S-a mogu besplatno puniti svoje automobile na lokacijama s Superchargerom, na dobro poznatim autocestama u Sjevernoj Americi i Europi, odnosno mogu putovati potpuno besplatno!

Trenutno, Europa ima 14 Supercharger stranica koje većinom pokrivaju Norvešku i centralnu Europu. Inače Europa je “prioritetno tržište” za Teslu, ističu iz kompanije te dodaju kako će uskoro objaviti i verziju Model S-a koja ima na desnoj strani volan, namijenjenu za stanovnike Velike Britanije.

Spomenimo kako je prošle godine upravo Model S proglašen automobilom godine u Švedskoj i Norveškoj, automobil s najviše stila u Švicarskoj.

Izvor: Tesla

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti